yumruk atma makinesi

yakbenivatankurtulsun
oyun salonu veya lunapark gibi eğlence yerlerinde eşe dosta hava atmak için bileğimizi incitme pahasına abandığız makine. yukardan aşağı destekli vurulduğu takdirde daha iyi bir sonuç alınabilir. ancak standartı yoktur. bununla ilgili bir hikayeyi paylaşalım hemen.

sultan abdülaziz avrupa gezisi esnasında paris'e de uğrar. bu aleti görürler bir mesire yerinde. sultan bu nedir niye sorar. cevaben, "adı tete de turc -yani türk kafası, fransızca bir deyim olan bu sözcük öbeği inatçı veya günah keçisi anlamında kullanılır.- kuvvet ölçmeye yarar" derler. padişah ve yanındakiler alınırlar. halil paşa denemek ister. vurur ve dağıtır makineyi. herkes şaşırır ve şöyle der:
- bu türk kafası değildir olsa olsa avrupalı kafasıdır çünkü hemen dağıldı.

not: sunay akın'ın bir çift ayakkabı kitabında okumuştum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches