kültür ve sanatın lüks bir şey olması

yakbenivatankurtulsun
aslında o kadar da lüks değildir. opera, bale gibi sanatları ayırıyorum. nitekim maliyetlerini de bilmiyorum.
20 lira 2-3 tane ikinci el kitap alabilirsin. 10 lira verip ayda bir sinemaya gidebilirsin. 10-20 lira arası bir para verip ayda bir tiyatroya gidebilirsin. 20-30 lira arası değişken güzel adamların konseri oluyor, ona gidebilirsin. ücretsiz galeriler oluyor gezebilirsin. takip edersen ayda bir ücretsiz kayda değer birinin söyleşini de denk gelirsin. aylık dergilerde ortalama7.5 lira. toplamda ayda harcayacağın para bu işe ortalama 80 tl felan bu da fazla bir meblağ sayılmaz.
imschrolled
araştırmayan kişi beyanatıdır. tabi bazı gösterimler, sergiler vs. oldukça pahallı olabiliyor ya da bir jazz konseri. ama bunların tamamen ücretsiz ve cidden kaliteli olanları da var. özellikle italyan ve fransız kültür merkezi gibi yerlerde çok önceden siteden duyuruları oluyor. aktiviteleri takip etmekle ilgili. istanbul mimarlar odasının da bu tip konularda ilgi çekici duyuruları oluyor.

0-20 lira civarı giriş ile bostancı kültür merkezi tiyatro ya da resim sergisi konusunda güzel imkânlar sağlıyor.

geçen sene istanbul'da bir çok sanat atölyesinin katıldığı bir hafta vardı. çok kapsamlı. ücretsiz olarak sanat evlerini gezebiliyordunuz ve sanatçıların seçkilerini görme, sanatçı ile sohbet etme imkanı dahil hepsi vardı. her dönem buna eşdeğer bir şeyler çıkıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches