türkiye almanya gerilimi

Rıhtım
Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in yazdığı bir haber nedeniyle İstanbul'da tutuklanması ve referandum öncesi AK Partili bakanların Almanya'da katılacağı duyurulan toplantıların iptal edilmesiyle iki ülke arasında süregiden gerilim daha da artıyor. Kaynak :bbc türkçe

Görünen sebepler dışında Almanya için işin bir yandan da politik rant sebebi var. Almanya iki ay sonra seçime gidiyor. Merkelin koltuğu sallantida. sosyal demokrat schulz merkel'i zora sokacak gibi. Schulz ve merkel'i eleştiren diğer kitle turkiye'ye ve erdoğan'a karşı pasif kalmakla suçluyor. Merkel'de erdoğana karşı ses çıkarıyorum demek için gerilimi tırmandırıyor. Aslında merkelin siyaset tarzı munakaşaya girmeden donuk bir tutumla uzun vadeli düşünmek. Ama seçimler zora girince şahin görünmek için ortam kızışıyor. Yani almanya tarafı kısa vadeli çıkar peşinde.

Peki bize noluyor. Ekonomiyi bu kadar dışa bağladıktan sonra atara atar gidere gider yanlış politika. Almanya'ya ekonomik bağımlılık duzeyimiz için linkteki yazı okunabilir.tik tik
dulcinea
Piyasalarda doların günü 3,53; euronun ise 4,12 tl'den kapatmasına sebep olmuştur.

Twitterda okumuştum; "insan euroyu 4'le çarpınca her şeyden vazgeçiyor." Diye, artık doları da pek çarpasım gelmiyor açıkçası.

cayisallama
(bkz: eyyy almanya sen kimsin)

bu atar siyasi olarak belki bir getiri sağlıyordur ancak ekonomi olarak mahvediyor bizi.
Bir laf vardır vatansever insan vergisini ödeyen insandır diye. cumhurbaşkanımız vatanseverliğini ekonomi konusunda kullanmalı. bu davranışı bize ciddi ölçüde zarar veriyor.
02meka02
ALMANYA'NIN DERDİ 'BORU' imiş.

Kumbaroğlu şöyle diyor: "İkinci Kuzey Akım Projesi'nin, Türk Akımı Projesi'ne ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidecek başka doğalgaz projelerine doğrudan rakip olduğunu söyleyebiliriz. TANAP'ın inşaatının hızla devam etmesi, Türk Akımı'nın da aynı şekilde, İran ve İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasının gündemde olması, ikinci Kuzey Akım Projesi'ni zora sokan gelişmeler. Bütün bunlar Türkiye ile Almanya arasında enerjide bir çıkar çatışmasını doğuruyor.
02meka02
siyasi gerilimin aksine enerji sektöründe Almanya ile tam gaz devam.
ALMAN DEVİNDEN TÜRKİYE'YE GÜVEN MESAJI: 2071 PROJELERİNE DE VARIZ

YEKA ihalesini Türkerler-Kalyon konsorsiyumu ile kazanan Siemens Gamesa Renewable'ın CEO'su Hakan Yıldırım, 160 yıldır Türkiye'de olduklarını belirterek, 2071'e uzanan projelerin içinde de olacaklarını söyledi. Siyasi gündemin aksine Alman şirketlerin Türkiye ilgisi tam gaz devam ediyor. Yakın zaman önce Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) rüzgâr ihalesini Türkerler-Kalyon ortaklığı ile kazanan Siemens ve İspanyol ortağı Gamesa, Türkiye'nin uzun vadeli projeleri için de hazırlık içinde. YEKA'daki 2023 ve 2071 hedeflerine inandıklarını söyleyen Siemens Gamesa Renewable CEO'su Hakan Yıldırım, bu alanda atılacak olan adımların içinde olacaklarını ifade etti. Yıldırım, "YEKA'larda olmaya elbette devam edeceğiz. Siemens 160 senedir Türkiye'de faaliyet gösteriyor. YEKA'yı kazanmış bir şirket olarak önümüzdeki 15 sene boyunca da ilgili bakanlığa karşı yükümlülüğümüz var. Türkiye'de uzun vadeli projelerde yer almaya devam edeceğiz" dedi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches