düğün planlaması nasıl yapılır

hayrikirsan
Evlenmek zor iştir. Her detayı ayrı ayrı planlanan, çok sade bir düğün töreni için bile günlerce plan yapılması gereken bir törendir. Hal böyle olunca da çiftler ister istemez bir stresin içine girerler. Bu durum özellikle de kararsız çiftlerde had safhaya ulaşır.

Peki böylesi bir stresli süreci en az stresle geçirebilmenin yolu var mıdır? Henüz böylesi kolay bir yol olduğunu düşünmüyorum ancak işlerinizi biraz daha kolaylaştıracak ve hızlandıracak bir kaç öneride bulunmak istiyorum.

Tüm yapılacakları bir liste hazırlayarak sırasıyla yapmak listenin tek kuralı. Nedir bu yapılacaklar ?

İlk olarak, düğün fotoğrafçısı seçiminizi yapmalısınız. Randevular 6 ay önceden başlamaktadır.

Düğün salonu seçiminizi ne kadar erken yapıp kaporanızı verirseniz o kadar ucuza kiralamış olursunuz.

Gelin olacak genç kızların en çok düşündüğü konulardan birisi, gelinlik seçimidir. Bu nedenle seçeceğiniz gelinlikçi ve gelinlik modelini düğününüzden 2-3 ay öncesine kadar ayarlamalısınız.

Kuaförünüzü de en az 1 ay öncesinden bilgilendirmelisiniz.

Geriye kalan davetiye ve nikah şekeri gibi davetlilere dağıtılacaklar içinse 1 ay öncesinden karar verip yaptırmalısınız. Davetiyelerin isim listesi hazırlığının ek bir süre istediğini unutmayın.

kaynak: https://www.gelinkizinruyasi.com/dugun-planlamasi/
elfirâşetüzzerka
Okurken bile yoruldum :) Düğün öyle ya da böyle bir şekilde hallolur. evlendikten sonra evliliği yürütebilme planları üzerinde düşünülmesi daha mantıklı. Düşünsene bi, o kadar uğraşıyorsun, ya sonrasında mutsuz bir hayatın olursa? Ya o seni senin düşündüğün gibi sevmiyorsa? Ya da sen onu gerçek anlamda sevmiyorsan? Hayatının sonuna kadar yanında bi tek onun olmasını mı istiyorsun? Onu düşün. Kör olsa, kötürüm olup yataklara düşse yine sahip çıkar mısın, onu düşün? Yoklukta darlıkta eve ekmek getiremez olduğunda başına kakıp gönlünü mü incitirsin, sabrederek şükür mü edersin onu düşün. En önemlisi, seninle geçinmeye gönlü var mı? Onu düşün. Ne yapacaksın 1 günlük eğlence için bu kadar uğraşı. Esas 1 ömürlük uğraşının planlarını güzel yap. Dediğim olaylar örüntüsü.

Ha, biz mi?
Sadeliği savunacağız.
Sade giyineceğiz, sade bir nikah,
Sade bir ev, sade bir hayat,
sade arkadaşlar.
Dünya bütün ışıltısıyla karşımızda
duracak ama biz şu Hadis-i Şerifi
mihenk taşı yapacağız;
"Sadelik, imandandır.."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches