galata kulesi

Rıhtım
Uzaktan kuleyi izlemek güzel. Göze hitap ediyor. Mimari' sanat ve tarih aynı anda.
Kuleden etrafı izlemek ise daha güzel. Suriçinin en güzel eserlerinden biri.
Rıhtım
Ne zaman görsem aklıma hezaren Ahmet Çelebi gelir. Sen öyle bir dönemde suni kanatlarla cesaret gösterip kuleden Üsküdar'a uç.
Vay arkadaş ya o dönemde şerbet satarsin, esnaf olursun, dergaha mürid olursun, saraya kapak atmaya çalışırsın uçmak nedir. Helal olsun.

(bkz: hezarfen ahmet çelebi)
4
kullerindendoganankakusu kullerindendoganankakusu
tekerleme gibi yorum olmuş he :))
Rıhtım Rıhtım
😀
elfirâşetüzzerka elfirâşetüzzerka
Herkesin gittiği yerden yürümek yerine kimsenin gitmediği yoldan yürüyüp iz bırakmış işte 🙂
Rıhtım Rıhtım
Takdir edilesi tarihi karakterlerimiz var.
ccc
UNESCO, 2013'te kuleyi Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil etti.

Galata Kulesi, ilk olarak Bizans İmparatoru Anastasius Oilosuz tarafından inşa ettirilmiş. 528 yılında tamamlandığında ahşap yapıdan fener kulesi olarak istifade edilmiş. Ancak bölgede meydana gelen yangın felaketi yapıyı tamamen kullanılamaz hale getirmiş.
Yerden çatısının ucuna kadar olan yüksekliği 69,90metredir. Duvar kalınlığı 3.75 m, iç çapı 8.95 m, dış çapı da 16.45 metredir. Yapılan statik hesaplamalara göre ağırlığı yaklaşık 10.000 ton, kalın gövdesi işlenmemiş moloz taşındandır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches