pakistan'da tecavüze tecavüz cezası

cayisallama
geçenlerde tecavüze uğrayan suriyeli kadın için bir arkadaşım şöyle düşünüyordu;

Devlet,hukuk sistemi yeterince sert değil. ben hapishanelerin adaletine güveniyorum. Bence asıl adalet bu tecavüzcülerin hapishanede tecavüze uğramaları. Hatta öyle ki cezaları bitinceye kadar bu şekilde devam etmeli.

Arkadaşım ile aynı şekilde düşünmüyorum. Ceza denen şey sadece özgürlük kısıtlanması ile olmalı mı onu da bilmiyorum ama düşündüğü şey vicdani değil.

Konuya dönersem Pakistan'ın Pencap eyaletinin Multan bölgesindeki bir köyde meydana gelen olayda 16 yaşındaki bir kız çocuğuna, köy meclisinin kararıyla ağabeyi bir başka kıza tecavüz etti diye tecavüz edildi.
https://goo.gl/9g5Kdi
khantura
İslam ülkesi olarak bildiğimiz yerlerde böyle şeyler duyuluyor olması çok üzücü.
İslam dininde kısas vardır fakat kesinlikle ve kesinlikle kişiye uygulanır uygulanacaksa. Kimsenin günahı kimseden çıkmaz. Gencecik bir kız çocuğuna yazık etmişler. Adalet bu değil.
imschrolled
yanlış uygulanan cezadır. maalesef ceza fatura kesmek gibi algılanıyor ama gerçek bir ceza suçu ortadan kaldırmalıdır. burada ceza söz konusu olan suç, devlet eliyle devam ettiriliyor ve bu daha büyük, akıl almaz bir suç.

artık insan haklarının çiğnenmediği ve masumların kurban gitmediği bir model bulunması gerekiyor. islam ülkeleri için bu tip cezalar, zihniyetler utanç verici. yani karşılaşılan her sorun en kalıcı çözümle ele alınmalı. bu tarz kolaycılıklar leke olarak kalıyor maalesef.
elfirâşetüzzerka
Ağzımdan kolay kolay bu cümle çıkmaz ama Allah belanızı versin! Müslüman bir ülkeymiş bir de! İslamın neresinde var böyle bir ceza! Hangi müslümanlık bu! Peygamberimiz yaptırmış mı! Kuranı kerimde geçiyor mu masum bir insana bu iğrençliği reva görmek? Suçu kim işlemişse ona verin cezayı! 12 yaşında ki masum kardeşinin suçu ne?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches