organik hoşaf

hyperion
inorganik olmayan hoşaf türü olmakla beraber niye bu kadar konuşulduğunu merak etmediğim, belki birilerinin durumu açıklayacağı düşüncesi ile açtığım başlıktır efenim.
Rıhtım
Trt Haber Kanalı, “Bir FİKRİN mi VAR?” adlı girişimcilik yarışması düzenledi.
Kübra Ağaca isimli genç bir başörtülü gıda mühendisi yarışmaya organik hoşaf tarifi ile katıldı. Amacı ise raflardaki çürük sağlıksız ambalajlı meyve sularına karşı pastörize etmeden raf ömrünü uzatarak doğal bir alternatif üretmekti.

Bu proje “alzheimer hastalarına akıllı çip” gibi projeleri geçerek Finale kaldı fakat Finalde yarışmayı "hız ayarlı yol kasisi" projesiyle Adnan ve Uğur Kal kardeşler kazandı.

Eleştiriler kızın projesinden dolayı değil başörtülü olduğu için finale bırakıldığı düşünülerek yapılıyor. Yapımcı şirkette bunun bir bilim yarışması değil girişimcilik yarışması olduğu için kızın finale kalmasının doğal olduğunu savunuyor. Kaynak tüm basın. Kim nasıl görmek isterse öyle görüyor.

Daha önce TÜBİTAK'ın beğenmediği projelerin dünyada ödül aldığını biliyoruz ama bu bir girişimcilik yarışması olduğu için tepkiler ideolojik.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches