yabancı dizi önerileri

hayrikirsan
1) taboo

bir gemi taşımacılığı zinciri sahibi olan babasının ölüm haberini alan james keziah delaney, on iki yıl sonra, çalıntı 14 adet elmas ile birlikte afrika'dan londra'ya döner. öldüğü düşünülen delaney'in dönüşü, miras olarak kalan bir araziyi şimdiden satma planları yapan üvey kız kardeş ve onun kocasının planlarını bozar. james, babasının arsenik ile zehirlendiğini öğrendiğinde ise, artık düşmanları olduğuna inanarak intikam oyununa başlar. 9.5lik bir imdb puanına sahip olan dizi bu sene oldukça ses getirdi, eğer eski tarih dizilerini seviyorsanız kesinlikle önerimizdir.

2) 13 reasons why

dizi 2007'de piyasaya çıkan aynı isimli jay asher romanından uyarlama olarak intihar eden hannah baker'ın hikayesini işleyor. hannah ölümüne sebep olan kişilerin hatalarını intihar etmeden önce kasetlere kaydeder ve arkadaşının kapısına bırakır. 7 kaset, 13 yüzden oluşan kasetlerin her yüzünde bir numara bulunmaktadır. hannah'nın kurallarına göre kasetler sırasıyla dinlenmeli ve bittikten sonra kendisinden sonra bahsi geçen kişiye devredilmelidir. son zamanların açık ara en kaliteli dizilerden birisi diyebiliriz gerek oyunculuk gerek konu olarak aşırı derecede sürükleyici bir dizi.

3) sense8

i̇şin içinde neflix olupta kötü olan dizi yoktur tabi ancak bu dizinin ayrı bir havası ve özelliği var.. dünya'nın birbirinden farklı yerlerinde 8 farklı kişi açıklanamayan bir sebeple birbirlerinin hafızalarına, zihinlerine, ana dillerine ve yeteneklerine sahip olurlar ve bu olağanüstü durumla mücadele ederken bir yandan da hayatta kalmaya çalışmaktadırlar. karakterler san francisco, mexico city, berlin, birleşik krallık, seoul, mumbai, nairobi ve chicago'da anlayacığınız üzere dünyanın farklı farklı coğrafyalarında yer almakta. diziyi özel kılan şey ise çekimlerinin stüdyoda değil birebir olarak o şehirlerde çekiliyor olması.

4) westworld

i̇ki konuk ileri teknolojinin kullanıldığı bir eğlence parkında vahşi batı macerasına çıkar. parktaki insanlar robottur ve park roma, vahşi batı ve ortaçağ dönemlerine benzetilerek sahici bir hayat yaratmak amacıyla tasarlanmıştır.merkezi bilgisayar sistemi bozulunca robotlar zincirlerini koparır ve parkın iki konuğu robot bir silahşör tarafından takip edildiklerini fark eder. west world, yapay bilincin ortaya çıkması ve suçun geleceğiyle ilgili karanlık bir yolculuğu anlatmaktadır. son zamanların en iyi bilimkurgu dizisi diyebiliriz, izlerken beyniniz yanacak, sabrınız tükenecek ama olayları çözmek için izlemeyi bırakamayacaksınız ve sonunda kesinlikle iyi ki başlamışım diyeceksiniz.

5) blindspot

times meydanı'nda vücudu dövmelerle kaplı şekilde bulunan jane doe ve onu soruşturan fbi ekibini konu alan dizi, ilginç konusuyla dikkat çekiyor. hafızasını kaybetmiş jane doe'nun vücudundaki dövmelerin aslında birer suç haritası olduğunu keşfeden fbi ajanı kurt waller ile her dövmede birbirinden farklı maceraya atılacak olan dizinin başrolünde ise jaimie alexander ve sullivan stapleton'ı izleyeceğiz. polisiye diziler hep aynı olur genelde ancak bu diziyi farklı kılan birşey var; "dövmeler". hepsi esrarengiz mesajlar taşıyan ve çözülmeyi bekleyen dövmeler..

6) into the badlands

derebeyler tarafından yönetilen bir ülkede, güçlü bir savaşçı ile genç bir adamın maceralı yolculuğunu anlatan into the badlands, dövüş sporlarından hoşlananların ilgisini çekecek türden. dizinin başrollerinde emily beecham, sarah bolger, orla brady gibi isimler yer alıyor. aksiyon severler için on numara 5 yıldız bir dizi. aksiyona doyuran dizi oldukça kaliteli dövüş sahnelerine sahip.

7)silicon valley

hbo'nun kara mizah türündeki yeni komedisi silicon valley; silikon vadisi'nde çalışan, içine kapalı asosyal bilgisayar programcısı richard ve onun beş arkadaşının öyküsünü anlatıyor. king of the hill isimli animasyon dizisinin yaratıcısı olarak bilinen yapımcı mike judge'ın imzası bulunan yapım, teknoloji dünyasındaki insanların başarıya ulaşabilmek için geçtiği yolları bir bir gösterme iddiasında! bilgisayara ve yazılıma ilgisi olanlar için oldukça eğlenceli ve güzel bir dizi.

kaynak:https://dizigeek.com/sagda-solda-dizi-arayanlar-icin-7-dizi-onerisi/
Rıhtım
Gerçekçilik ve karakter dönüşümü için : breaking bad(10/10), fargo(9.5/10) narcos(10/10)

Savaş tarih: vikings(9.5/10), the last kingdom.(9/10)

Ana karaktere bağlılık : dexter(9/10) ve prison break (10/10).

Bir de house of cards i çok başarılı buluyorum (10/10)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches