pozitivizm ve islam

hyperion
vildan değinmemiş garipsedim tabi :)
efenim en temel anlamıyla birbirlerine savaş açmış ana akımlardır. pozitivizm beş duyu organı ile algı ve gerçekliği kabul eder. islam maneviyat (iman, ölüm ve ötesi, tasavvuf ve soyut imgeler) ile kılıcını pozitivizmin saplayıp; "onların gözleri vardır görmezler. kulakları vardır işitmezler. kalpleri mühürlüdür" ile noktayı koyar. görebilene..
khantura
Ben bilime inanırım ancak insanların peşinden koştuğu bilime değil. (yaz bunu güzel laf)
-khantura
Çünkü bilim insanların bulmak istedikleri somut veriler üzerine ilerler ve inandıkları veya hedeflediklerini konulara dayanak arama çabasına girerler.
Yani bilim insanları bir konu üzerinde çalışma yaparken bulmaya çalıştıkları bir şey olduğundan bir nevi inançla işe başlamış olurlar. Sonrasında deneysel sonuçlar elde edildiğinde gerçek ve somut olduğuna inanılan veriler elde edilir.
İslam ise önce iman etmek sonra kalple tasdik etmek üzerine kuruludur. Bu da aynı şekilde bir durumu hedeflediği, onu gözlemleyin bu konuda tahkike ulaşmak demektir.
Yani aslında arada pek bir fark yoktur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches