offshore

khantura
Vergiden kaçırılmak istenen nakdin barındırıldığı hesap çeşidi olarak da kullanılır. Genelde İsviçre bankalarında olur.
Rıhtım
Çok uluslu şirketlerin vergi avantajı için başka ülkede kurduğu şirketçik.
Batı'nın doğu sömürgesinde hala kullandığı yöntemdir. Mesela Güney Afrika'da ham olarak çıkarılan inci ve altın bunu çıkaran Avrupalı şirket tarafından maliyetine offshore şirkete satılır. Üzerine kar koyarak yapılan satış ise bu offshore şirketten yapılır. Offshore şirket ise Panama, Dubai gibi vergi almayan ülkededir. Dolayısıyla siyahın parlayan madeni, beyazın siyah cüzdanına geçmiş olur.

Bu ada ülkelerinde kurulan şirketlerin ve bankaların diğer kullanım alanı ise ülke kaynaklarını Batı'nın kullanımına açan doğulu liderlerin paralarının tutulmasıdır. Böylelikle doğuda ülke lideri kazanırken halk sefalet içinde yaşar.
Kaynak: Yusuf A. Kalyoncuoğlu Mayıs Çiçeği ve hazine Yelkenlileri kitabı
02meka02
Türkiye'nin ilk, dünyanın en büyüğü olacak olan offshore rüzgar enerjisi santrali için Saros, Kıyıköy ve Gelibolu bölgeleri uygun görünüyor. kapasitesi 1200MW olan santralin dünya da muadili yok.
son yıllarda yapılan bir çok şey dünyanın en büyüğü oluyor, avantaj ve dezavantajları tartışılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches