istanbulun tabiat parkları

malayani
istanbulda bu kadar güzellik var mıymış sorusunu akla getiren parklardır. Sonrasına istanbulda bu kadar az mı güzellik vamış sonununu akla getirendir.

Doğaseverlin gidip görmesi gereken muhteşem yerlerdir.

Söz konusu 25 tabiat parkının en büyüğü 3 bin hektarlık yüz ölçümüyle Polonezköy olurken, onu 335 hektarlık alanla Şamlar Tabiat Parkı izledi.

Flora açısından büyük bir zenginlik ihtiva eden Polonezköy Tabiat Parkı içerisinde birer sülün- keklik ve geyik- karaca üretme istasyonu bulunuyor.

Ayrıca bu tabiat parkında kızıl geyik, karaca, yaban domuzu, çakal, tilki, sincap, sansar, gelincik, sülün, keklik, atmaca, şahin, doğan, karatavuk, saka, üveyik, baykuş, saksağan ve serçe gibi hayvanlar hayatlarını sürdürüyor.

İstanbul'un en büyük ikinci tabiat parkı olan Şamlar ise flora zenginliği haricinde tilki, tavşan, sincap, şahin, saka, saksağan gibi hayvanlara ev sahipliği yapıyor.



tık tık

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches