en uzun vadeli tahvil

02meka02
tahvil, vade,uzun vade,kısa vade--pek anlamadığım konular arasında fakat anladığım kadarı ile Türkiye ve dünyada kısa vadede en büyük kar enerji sektöründe sağlandı.
02meka02
Enerjisa, CEO'su Kıvanç Zaimler, Türkiye'nin dinamik ve büyüyen elektrik piyasasında sektörün şeffaflaşmasına ve yatırımcılar için cazibesinin artırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyla birçok ilke imza attıklarını söyledi. Ağustos 2016'da Türkiye'nin ilk TÜFE'ye endeksli tahvil ihracını, Mart 2017'de de Türkiye'deki en büyük reel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdiklerini anlatan Kıvanç Zaimler, “Bu kez de Türkiye'deki en uzun vadeli özel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdik. Ülkemiz finansal piyasalarının gelişmesine ve derinleşmesine büyük katkı sağlayan tahvil ihraçlarımıza aldığımız yoğun talepten çok memnunuz. Bu çalışmalarla yeni yatırımlar için de finansman yaratmış olduk” dedi.
Rıhtım
Türkiye'de Enerjisa 5 yıl vadeli tahvil ile en uzun süreli özel sektör vadeli tahvil ihracını gerçekleştirdi. 5 yıl uzun bir süre değil. Türkiye için çok uzun.

Şu demek şirket şimdiden bir kağıt verip yarımcıdan 100 lira alıyor. O kağıdın adı tahvil.
5 yıl boyunca tahvilin faiz oranı kadar (genellikle yılda 1) taksit ödüyor. 5 yılın sonunda ise ayrıca 100 lirayı da geri veriyor. Kağıdın artık hükmü kalmıyor.

Yani tahvilin vadesi ne kadar uzunsa risk tahvili alan için o kadar yüksek. Çünkü 5 yıl içinde şirket batar mı paramı öder mi sorunsalı var. Dolayısıyla yatırımcı güvenip 5 yıllık tahvil alıyorsa o şirket güvenilir demektedir.

Tabi faiz oranı analizi de yapmak gerekir. Zira yüksek faiz oranı ile borçlandıysa makul bir ihraç olup olmadığı tartışılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches