ges

02meka02
İLK YERLİ GÜNEŞ PANELİ TESİSİ BAŞKENT OSB'YE KURULACAK

temiz enerjide dışa bağımlılığımız gittikçe azalıyor
Konya Karapınar'da 1.000 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali ihalesinde en iyi teklifi veren Kalyon ile Güney Koreli ortağı Hanwha, Türkiye'nin ilk yerli entegre panel üretim fabrikasını Ankara'ya kuruyor. Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar projesi kapsamındaki panel üretim fabrikasının Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulacağını belirterek "Fabrikanın kapasitesi ilk etapta 500 megavat olacak ancak tesis yatırımını, toplamda bin megavata kadar kapasite artışını mümkün kılacak şekilde planladık. Bu entegre fabrikanın kasım ayında temelini atmayı ve 2018 sonunda panel üretimine başlamayı hedefliyoruz" dedi.
02meka02
Elektrik şebekesine, kendisine tanınanın üzerinde bir güçle elektrik veren lisanssız güneş santralleri Temmuz ayında para alamadı.

Lisanssız güneş santrallerinde “güç aşımı” sıkıntısı yaşanıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 22 Haziran 2017 tarihinde lisanssız GES'lerin güç aşımlarının cezalandırılmasını kararlaştırmıştı. Kararlara göre şebekeye kendi belgelerinde yer alan rakamın üzerinde bir güçle bağlanması halinde GES'lere paraları ödenmiyor.
02meka02
Güneş YEKA ihalesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikası Ankara'ya kurulacak. Kasım'da temeli atılacak fabrika 2018 sonunda üretim başlayacak. Toplam bin kişiye yakın mühendis ve teknisyen fabrikada çalışacak.
YEKA ilerleyen zamanlarda çok daha fazla istihdama olanak sağlayacak gibi görünüyor, hayırlı uğurlu olsun şimdiden.
02meka02
Suudi Arabistan da Dünyanın en büyük GES projesi( eğer yapılırsa uzun süre ilk sırada yer alacak proje );

Kapasitesi 200 GW olacak proje için hedef 2030 yılında faaliyete geçirmek.
kıyaslama yapmanız için Türkiye nin kurulu gücünü söylüyorum: 83.138MW( bizim kurulu gücümüzün yaklaşık 2.5 katı.)
bu proje için tam 200 milyar dolar para harcanacak.

Ekonomisini petrole olan bağımlılıktan kurtarmak için peş peşe yeni yatırımlar açıklayan Suudi Arabistan çok büyük bir adım daha atıyor. Buna göre dünyanın en büyük güneş enerji projesi Suudi Arabistan'da, Japon Softbank'ın desteği ile inşa edilecek.

http://www.haberturk.com/suudi-arabistan-dan-200-milyar-dolarlik-dev-hamle-1894290-ekonomi

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches