hem süt hem elektrik üreten inekler

02meka02
Sütaş yakında ihtiyacı olan tüm enerjiyi çiftliklerindeki gübre ve fabrikalarının organik atıklarından üretecek. Aksaray'daki tesislerinde süt fabrikasının elektrik ihtiyacının yüzde 92'sini, ineklerin gübrelerinden ve fabrikanın organik atıklarından üretiyor. Şuanda Türkiye'nin en büyük biyogaz ve enerji üretim tesisi konumunda
02meka02
bu sektörde çalışan bir arkadaşımla komik diyaloğum:
nasıl gidiyor diye sordum
''sorma ya b.. la uğraşıyoruz'' otun b...un hesabını yapıyoruz:))
imschrolled
mantıklı ve olması gerekendir. ingiltere'de son 30 yılın projesi diye bir şey vardı, bir duyumdan hatırlıyorum. fabrikadan hiç atık çıkmayacak, her şey üretim döngüsü içerisinde değerlendirelecek. hani fabrikanın dumanından sabun yapmak vs. gibi uçuk fikirler vardı, çok önceydi bu 4-5 yıl gibi. gerçekleştirildi mi bilmiyorum.
khantura
Ortaokul hayatımdan beri peşinde koştuğum, insanların alay ettiği sistem.
Tesis hem süt hem et üretiyor. Atığı sadece gübre. Onu da sulandırıp biyogaz elde ediyorsunuz. BiyogazI isterseniz yakıp direk kullanabilir, ısıtma odaklı tüm işlemlerde kullanabilirsiniz.
Dahası %90'ın üzerinde saflaştırabilirseniz, lpgli araçlarda kullanma ihtimaliniz var.
02meka02
bizde maalesef yeni fikirler hep alaya alınır, routin hayat benimsenmiştir, yeniliğe kapalı bir nesil yetişiyor, yeni fikri olan arkadaş sınıfta hep gülünç duruma düşürülür.
sistem zor bişey değil her fabrikada uygulanabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches