öğrencilerin en az yüzde 35'ini imam hatiplere kazandırın

malayani
bu sene ösym sınavında çakmış imam hatip liselerine öğrenci devşiren öğretmen emri. talebi değil emri. adam resmi yazı yazmış.

antalya'nın kepez ilçesinde milli eğitim müdürlüğü ortaokul müdürlüklerine resmi yazıyla talimat verdi. talimatta, "beşinci sınıf öğrenci sayılarınızın en az yüzde 35'ini imam hatip orta okullarımıza kazandırmak için gerekli hassasiyetin gösterilmesi" ifadesi kullanıldı.

devamını okumak için tıklayınız...
spazmoldum
imam hatiplere gitsinler ancak orada özverili, sabırlı, üretken öğretmenler olması lazım .. bu okullarda çok iyi eğitim verilse, teog başarıları göz doldursa zaten millet çocuklarını bu okullara yazdırmak için sıraya girerdi ..

dini hassasiyetleri olan kişiler zaten çocuklarını imam hatip okullarına yazdırıyorlar ..
2
khantura khantura
Sonda yazdığın önermeye katılmıyorum. Dini hassasiyetleri olup çocuklarını imam hatiplere yazdırmak istemeyenler de çok. Çünkü ahlaki yozlaşma en çok imam hatiplerde.
spazmoldum spazmoldum
ahlaki yozlaşma en çok imam hatiplerde mi ?

yok daha neler !

dini hassasiyeti olan kişilerden çocuklarını imam hatipe yazdırmak istemeyen aileler olabilir .. mesela; çocuğuna dini eğitimi kendisi vermek istiyordur ya da bu okulların eğitimlerini gereksiz şekilde ağır bulabilirler .. ya da seçmeli derslerde mesela matematik değil dini bir ders seçiliyor olması bu konuda etken olabilir ..

ben de mesela imamhatiplerdeki en önemli dersin arapça olduğunu düşünüyorum .. bir dil bir insan demişler .. böyle bir fırsata çocuk yaşta ulaşabilmek bence önemli bir kazanımdır ..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches