pangolin

imschrolled
yeni denk geldiğim sıra dışı bir hayvan. memeli hayvan ve nesli tükenmekte... bazı kaynaklarda dünyanın en çok avlanılan hayvanı olarak geçiyor. kumlu toprakları tercih ediyorlar. bilinen 8 türün 4 asyalı (çin, hindistan, sunda ve filipin) ve diğerleri de afrikalı.





vücüdu keratinle kaplı. şaşırtıcı bir özellik, pangolinin dili vücudundan daha uzun olabilir. dişleri olmadığından çiğnemeye müsait değiller. dilleri ile böcek yakalıyorlar.





yılda yaklaşık 100.000 pangolin afrika ve asya'da yakalanıyor, çoğu çin ile vietnam'a gemileniyor; etleri ve pulları satılıyor. uluslararası doğayı koruma birliği'nin kırmızı listesine alınmış; yok olma tehlikesi var. burada da afrika'da yaşadıkları yerler mevcut.



Haberin devamı için tıklayınız.
Yazının için tıklayınız.
Daha detaylı bir kaynak için tıklayınız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches