reşat nuri güntekin

imschrolled
(1889-1956) istanbul doğumlu büyük roman yazarı. aynı zamanda, öğretmenlik ve milli eğitim bakanlığı müfettişliği de yapmış. milletvekillik döneminden sonra paris elçiliği kültür ateşeliğinde bulunmuş. tedavi için gittiği londra'da vefat etmiş.



anadolu insanının yaşantılarını, sorunlarını sade ve yapmacık olmayan bir dille aktarır. çalıkuşu romanından önce, öykü, tiyatro eleştirileri ve oyunlarıyla da dikkat çekmiş.



eserleri; kızılcık dalları, dudaktan kalbe, yeşil gece, miskinler teknesi, kavak yelleri, damga, çalıkuşu, yaprak dökümü, acıkmak... (roman), sönmüş yıldızlar, olağan işler... (öykü), balıkesir muhasebecisi... (oyun) ve anadolu notları (gezi yazısı).

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches