volt

02meka02
dikkatinizi çekiyor mu bilmiyorum ama Türkiye de gecikmeli de olsa yapılan en güzel yatırımlardan biri de elektrik hatlarının yeraltına alınmasıdır. kentsel dönüşüm ile beraber yükselen binalarda havai hatlar çok ciddi manada güvenlik riski oluşturuyor. nitekim kaçınılmaz sonlar yaşanmadı değil. mikro saniyeler içerisinde olan ölümler oldu. şimdiye kadar 36kV seviyelerindeki havai hatlar yer altına alınıyordu, son bir kaç yıldır 154kV ve 380kV seviyelerindeki havai hatlar da yer altına alınmaya başlandı. çok çok önemli bir yatırım.

NOT: elektik yakalama mesafesi 100kV için 1m, 380kV luk havai hata 3.8m den daha fazla yaklaşamazsınız, anında atlama yapar ve sonu feci ölüm.

http://www.enerjigunlugu.net/icerik/24072/caglayanetiler-arasina-yeralti-elektrik-kablosu-dosenecek.html

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches