tom amca

abuzeroklava
Efsânevî boksör Muhammed Ali bir yandan rakibi Ernie Terrel' e yumruk atıyor, bir yandan da öfkeyle haykırıyor: “Benim adım ne! Söyle, benim adım ne!”

Öfkesinin nedeni maçtan önceki basın toplantısı. O toplantıda zenci rakibi, Muhammed Ali'ye sürekli olarak “Cassius” diye hitap ediyor. Oysa ünlü şampiyon, Cassius'u terkedip Muhammed Ali olmuş artık. Tartışma uzayınca bağırıyor Terrel'e:

“Sen Tom Amca'sın! Tom Amca'nın tekisin!”

Bu videoyu Kanada'dan bir psikolog paylaşmış. İnternette uzun süredir yazıştığım bir mail grubunun mensubu. Videonun altına da ilave etmiş. “Ortadoğu'daki 'Tom Amca Sendromu' hakkında ne düşünüyorsunuz?”

Efendim, mâlumunuz bu sendromun adı 'Tom Amca'nın Kulübesi isimli romandan mülhem. Eserin kahramanı ihtiyar zenci Tom Amca, “Beyaz Adam”ın üstünlüğünü kabulleniyor; özgür bırakıldığı halde bu duygudan bir türlü kendini kurtaramıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches