atatürk'ün müfredattan çıkarılması

abuzeroklava
Müfredat hakkında CNNTürk'te Şirin Payzın'ın izleyiciyi proveke ederek tekrarlayıp durduğu "Atatürk müfredattan çıkarıldı" iddiası yalandır. Bu kadar açık yalan söylemek bu kadının sürekli yaptığı şey... İnkilâp Tarihi ve Atatürkçülük müfredatına dokunulmadı. 12 Eylül darbecilerinin yaptığı gibi duruyor... Halbuki asıl düzenleme yapılması gereken içerik orada.
Eskiden, ben öğretmenliğe başladığım yıllarda :) deli saçması bir kural vardı. Belki bir yerde hala yazıyordur. Her öğretmen her derste mutlaka Atatürk'ün bir sözünü tekrar edecek diye. Mesela fizik dersinde yılda 140 saat ders mi var. Fizik öğretmeni bu 140 saatin her birinde mutlaka sözü Atatürk'e getirecek ve birşey söyleyecek hatta tahtaya yazacak. Bütün diğer derslerde de öyle. Çocuk haftada 36 saat derse gidiyorsa, o hafta 36 kere Atatürk'ün bir sözünü mutlaka duyacak! İnanır mısınız bunları o zamanlar günlük planlara yazdırırlardı öğretmenlere... Fiiliyata dökmek mümkün değildi. Kuzey Kore'yi andıran uygulamalardı. 28 Şubat döneminde müfettişlerin üzerinde ısrarla durduğu bir uygulama idi.
Utanıyorum artık bu ülkede hala bu konuların yalan yanlış gündemler için konuşulmasından...
Halbuki devasa gerçek sorunlarımız var. Bence bir tane iş bilen eğitim uzmanımız bile yok. Anca anket yaparlar. Okuyanları tercümeleri okurlar. Üniversiteler felaket. İlk ve ortaöğretim yap boz tahtası. Aklı başında yaptığımız tek işimiz yok...
Keşke bu ülkede, müfredata dair gerçek sorunlar da konuşulabilse... Yazık. Maalesef, Türkiye'de eğitim gündeme gelince bütün siyasi kesimler aynı bayağı seviyede buluşmayı başarıyorlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches