eğitim müfredatı dinselleştiriliyor

abuzeroklava
Bir yaygara var: Eğitim müfredatı "dinsel" leştiriliyor, seklinde. Bir haber sitesinin konuyla ilgili haberinden bir kesit. 'Medine İslam Devleti' denmemeliymiş, İslam devleti çağrışımı yaparmış. Laiklik elden gidermiş. İslam toplumu demek ümmetçiliğe yol açar, İslam hukuku demek seriatçılığa.... vs.vs.
Hasılı bir kesim var ki, A'dan Z'ye İslam'ın kendisine düşman. Böyle söyleyemiyor da, başka türlü caz yapıyorlar. Açıkça biz bu memlekette dinin kendisine toptan karşıyız deseler... hiç değilse, saygı duyulacak bir tutum takınmış olurlar.
Bazıları, sol'un bu tepkilerine bakarak dindar nesil yetişiyor filan sanmasın... Böyle müfredattan​ dindarlık filan çıkmaz. Sevinen sevinmesin, korkan korkmasın!
Bu ülkede bir çocuğa, bir gence İslam dini nasıl anlatılır? Dini vecibeler nasıl öğretilir? Kur'an nasıl ezberletilir? Kur'an-ı Kerim'deki kıssalar nasıl anlatılır? Hadis nasıl öğretilir? vs.vs. konularında günümüze uygun elle tutulur tek bir ciddi çalışma bilmiyorum ben. Bugün yine en çok işe yarayan tek yöntem, eski mahalle mekteplerinin uyguladığı yöntem. Fakat o devirler geçti. O kuşaklar bitti. Köy mahalle ve mektep kalmadı. Bizim artık bu devirde, dinimizi bilmediğimiz gibi, yeni nesillere nasıl öğreteceğimize dair en ufak bir fikrimiz de yok... İlahiyat programını özetle imam hatip lisesine ders olarak ver... Onu özetle din kültürü dersine dönüştür... Pedagoji, uygulama, hayata katma... Hak getire...
İlahiyat mezunları bile çocukluğunda köyün mektebinde öğrendiğiyle amel ediyor. Diğer öğrenilenler sınıf geçmek, diploma almak, muhabbet konusu yapmak için... Eee medeniyet böyle birşey. Bilginin davranış haline gelmesi ancak bir medeniyetle olur... Farkına bile varmadan yaşarsın. Ama o hayat baştan sona dine dayanıyordur, farketmezsin bile... O mahalle mektebinin arkasında bin yıllık kültür vardır... Bu öyle imam-hatip veya ilahiyat binası yapmaya, tabela asmaya benzemez.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches