19 eylül 2017 teog'un kaldırılması

ccc
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı." dedi.

böyle bir şey olabilir mi ya? Baştan bi sistem belirlenir ve o düzlemde gidilir. Her gün değişiyor her gün.
cayisallama
sokaktaki kaldırım bile bu kadar çabuk değişmiyor. elektrik çekecez sök, su borusu patladı boz.

Kaldırılmasın demiyorum tabi ki kaldırılsın.
malayani
iş bulmadan işten çıkan bilinçsiz, sorumsuz insan davranışının devlette ki karşılığıdır.
milli eğitim bakanı açıkladı. Bu sene teog yok.
elfirâşetüzzerka
Cumhurbaşkanı, Tv de bir konuşma arasında, teogu yanlış buluyorum, kaldırılsın dedi. Bi iki gün içinde kaldırıldı. Geçen aylarda, ağustosta 10 bin öğretmen daha alacağız demişti. Ağustos bitti eylülde açıklama yapıldı bütçe açığı var alım şubata sarkacak falan filan diye. Teogun kaldırılmasına karşı değilim. Tabi ki çocukların bilgi öğrenmeyi sevmek yerine yarış atı gibi maratona koşmak için ders çalışmasını doğru bulmuyorum. Benim sinir olduğum şey ismet yılmaz şeysi. Hani şu milli Eğitim bakanımsı olan. İşine geleni yapıyor gelmeyeni görmezden duymazdan geliyor. Kaç aydır twitter da tag oluşturmaktan, oluşturulan taglara gece yarılarına kadar tweet girmekten iflahımız kalmadı.
aberi
Teog kalkmış ama artık öğrencilerin liseye nasıl gireceğini kimse bilmiyor şu an. "Hayırlısı eğitim sistemi"ne geçtik.
ccc
Dön hacı dön...
Döndünüz dolandınız yine eski sisteme geldiniz. Yahu hala anlamadınız mı eğitimde deneme yanılma yöntemi olmaz!

abuzeroklava
Ortaokul ve liselerde seçme öğrencilerin okuduğu okullar oluşturmak Türkiye'ye pahalıya patladı. Eleye eleye seçtiğimiz çocuklara ne oldu? Bir çoğu steril aşırı temiz laboratuar ortamı gibi okullarda mikroplara karşı dayanıksız yetiştiklerinden, ya FETÖ'ye ya aşırı sol gruplara kapıldı gitti. Bütün okullarda her seviyeden öğrenci bir arada okusaydı, hem o öğrenciler için hem de Türkiye için çok daha yararlı olurdu.
Öğrenciler bir liseyi puanına göre değil, uyguladığı programa ve yönlendirdiği mesleğe göre tercih etmeli... Yani liseler çeşitlenmeli ama girişleri sınavsız olmalı. Tabii ki, her giren her lisenin aynı programı uygulamadığını ve bu yüzden bazı okulların kendisine ağır geleceğini ve okuyamayacağını da bilmeli. Ama sınıfta kalmayı göze alıyorsa, bir dönem sonra okul değiştirmeye razıysa da istediği okula girmeli. Yani eğitimin bir sınav değil, süreç işi olduğunu anlamalıyız artık. Sadece sınavla ölçülen başarıların elimizde patladığını görmeliyiz. Başarının sadece sınavla ölçüldüğü bu sistemde, dersleri çok iyi ama vicdanı olmayan tipler çoğalıyor... komşusuna selam veremeyen... morali bozulursa dersleri de bozulur diye öz dedesinin cenazesine götürülmeyen gençler...
Cumhurbaşkanımız iyi niyetle TEOG sınavının kaldırılması yönünde bir adım atmak istiyor. Konuşmasından amacının çocuklar üzerindeki sınav baskısını azaltmak, ailelerin sınav için para harcamasının önüne geçmek, olduğu görülüyor. Fakat, yerine önerdiği "sınavları liseler kendileri yapsın" önerisi, çocuklar üzerindeki sınav baskısını daha arttıracak, para konusunda aileleri daha da zora sokacak ve istismarlara da yol açacaktır. Eğitim işinin içinde olmayanların kolay anlayamayacağı teknik bir konu... Attığınız bir adım tam tersi sonuçlara yol açabilir. Halbuki şu andaki TEOG, Cumhurbaşkanının istediği sonuçlar açısından, kendi önerdiğine göre daha uygun bir model. MEB'de bunu kendisine izah edecek kim vardır bilemiyorum.
TEOG, 8.sınıflarda ve çocukların sadece o dönemdeki derslerinden, tıpkı bir okul yazılısı gibi yapılan bir sınav... Aslında dışarıdan ders almaya gerek bırakmayan, panik atak veliler ve öğretmenler bir tarafa bırakılırsa (onlar her zaman olacaktır) aileleri rahatlatan bir sınav... TEOG'da çocuklar kendi sınıflarında kendi arkadaşlarıyla sınava giriyor. Sadece gözetmen öğretmenleri tanımadıkları başka okullardan geliyor. Asla müfredat dışı soru sorulamıyor. Sorulursa itirazla iptal ediliyor. TEOG sonucu aynı zamanda bir yazılı notu yerine geçiyor. Sonra, çocuklar okulda aldıkları diğer notların da katkı sağladığı bir puanlamayla girecekleri liselere yerleşiyorlar... Esasen, öğrenciyi okula yönlendiren, dışarıda dershane ve kurs aramak yerine okula odaklanmasını sağlayan bir sınav sistemi. Sonuçta çoktan seçmeli bir sınav. Elbette ki, sakıncaları var. . Ancak, şu ana kadar uygulanan sınavlar arasında bence okulu en çok destekleyen sistem TEOG sistemi olmuştur. Keşke yazılı, izahlı, kişinin çok çeşitli yönlerini ölçen sınavlar yapılabilse...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamaları:
"Dün sayın başbakan ile bu konuyu etraflıca görüştük. Uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Çok basit bir konu. Sayın başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla birlikte hemen bu adımın atılması mümkün. Ve bu konuda sayın başbakan ile dün mutabakatımız oluştu. Temenni ediyorum ki hemen süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek. Bütün aileleri, yavrularımızı rahatlatacaktır. Bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın okul derslerine yönlenmesinin önünü açmamız ve yarışı okullarında yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır. Bütün mesele, orta kısımları bitirdikten sonra liseye geçerken tercihlerinde ne yapacakları konusu, okullarda atılacak adımlardır.
Gidecekleri liselere yönelik, gidecekleri liselerde yapılacak hazırlıklarla atılacak adımlardır. Ve bu liseler, özellikle milli eğitimin kontrolü altında yapılacak imtihanlarla, bir fen lisesine mi gidecek, düz liseden Anadolu lisesine mi gidecek, bu liseler kendi imtihanları kendi yapar. Ve bu sorular MEB tarafından hazırlanır. Ama o sınavlar yapılırken MEB'in kontrolü altında yapılır.
Çocuklarımız TEOG denen, ciddi manada sıkıştıran ve paraların akıtıldığı bu süreçten inşallah çocuklarımızı kurtarırız diyorum."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches