okul ihtiyaçları

02meka02
Türkiye de alınan vergilerin kabul edilebilir derecenin çok üzerinde olması tartışılmaz bir gerçektir. alınan vergilerin nerelere harcandığının şeffaf şekilde bilinmiyor olması ayrı bir rezalet. vergiler konusuna girip can sıkmak istemiyorum, sadece okul bütçelerine ne kadarlık desteklerinin olduğunu merak ediyorum.

Amerika da okul ihtiyaçları için muhteşem bir çözüm bulunmuş ve uygulamaya geçeli baya olmuş.

İlgili yazı:
Amerika Birleşik Devletlerinde kurulan rüzgar santralleri için yerel topluluklara ödenen vergiler okullar için kullanılıyor.

Amerika'da rüzgar enerjisi santrallerinin yüzde 99'u kırsal alanlarda kuruluyor ve yerel yönetimlere büyük miktarlarda vergi ödüyorlar. Önümüzdeki dört yıl içinde kurulacak olan yeni rüzgar santrallerinin 8 milyar dolar vergi ödeyeceği tahmin ediliyor. Bu da yerel yönetimlerin bütçelerini çok büyük oranda besleyecek ve bu bütçe de laboratuvar, akıllı tahta ve atletizm sahaları gibi yeni okul programları için kullanılacak.
2
imschrolled imschrolled
Bence çok başarılı bir sistem. Helal olsun cidden. :)
02meka02 02meka02
evet gayet güzel sistem. bizim memlekette bu gelirler velilerin sırtından veya servisçilerden çıkarılmaya çalışılır. buda velilerin okul ve müdüre para mafyası gözüyle bakmalarına neden oluyor, nitekim örneklerine her yıl rastlıyoruz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches