25 eylül 2017 kuzey ırak bağımsızlık referandumu

piri fani
türkiyenin müdehalede bulunması gerekiyor hemde acilen.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandumun düzenlenmesi halinde Türkiye'nin IKBY'ye yönelik yaptırımları devreye sokabileceğini söylemişti.
IKBY, çıkardığı petrolün tamamını Türkiye üzerinden uluslararası pazarlara ulaştırıyor.
İran da, Türkiye gibi referanduma karşı çıkan ülkeler arasında.
Suriye hükümeti ise henüz referandum konusunda net bir görüş dile getirmediyse de Şam'ın Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasından yana olacağı tahmin ediliyor.
ccc
Sn Erdoğan'ın sözünün üstüne söz söyleyen bu bakanlar cesaret hapı mı içmiş yoksa iyi polis kötü polisi oynayarak milletin gazı mı alınıyor?

gercektosunpasa
%93 evet demiş. Katılım %72.

bağımsız olmaları gerekiyor mu gerekmiyor mu bi fikrim yok ama demokrasi yerden yere fark ediyor sanırım.
abuzeroklava
Yüz yıl önce İngiltere, imparatorluğumuzu parçalarken, biz Misâk-ı Milli Kararlarında, Arap memleketlerinde Osmanlıdan ayrılıp ayrılmama konusunda referandum yapılmasını talep etmiştik... Çünkü en azından Suriye, Filistin ve Kuzey Irak ahalisinin Türkiye'de kalmak yönünde rey kullanacağını biliyorduk... Tabii ki, yaptırmadılar.
Yüz yıl sonra bugün geldiğimiz nokta, hem Türkiye hem İslam Dünyası açısından acıklıdır... Günübirlik gerçekleri bir tarafa koyduğumuzda durum bu! Yüz yıldır, kendi var oluş anlamımızı reddede reddede... Bugünlere geldik. Artık, düşmanlarımız bize, "Anadolu Beylerbeyliği"nin de fazla olduğunu söylüyor! Hem de yüzümüze... Bütün bir Haçlı dünyası ve Yahudi de beraber. Keşke mesele Barzani olsaydı...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches