naim süleymanoğlu

cayisallama
çok geçmiş olsun.

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, karaciğer sirozu teşhisiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
gercektosunpasa
Tarihin en büyük sporcularından biri, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve spor dünyamıza başsağlığı diliyorum.
aberi
46 dünya rekoru, 7 Dünya Şampiyonluğu, 6 Avrupa Şampiyonluğu ve 3 Olimpiyat Altın madalyası bulunan Milli sporcumuz Naim Süleymanoğluna Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun CEP HERKÜLÜ!
piri fani
Hakkın rahmetine kavuşan Türk milletinin gururu, Cep Herkülü, Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhun şad, mekanın Cennet olsun.

cayisallama
Devşirme değil öz Türk evladı, ay yıldızlı bayrak altında nice zaferler kazanarak göğsümüzü gururdan kabartan cep herkülü Naim Süleymanoğlu yaşam mücadelesini kaybetmiş. Bu dünyada nefes aldığımız kadar değil, miras bıraktığımız eser, kazandığımız başarılar kadar yaşarız. Bizim nesil için ölümsüzsün Naim abi. Mekanın cennet olsun...
cayisallama
başarıları;
-3 olimpiyat altın madalyası (1988,1992,1996)
-7 dünya şampiyonluğu
-6 avrupa şampiyonluğu
-46 kez dünya rekoru kırdı.

-1967
23 ocak 1967 de kırcaali, bulgaristan da doğdu.

-1983
15 yaşındayken gençler halter şampiyonasında altın madalya kazandı.

1984-
16 yaşında rekor kırarak halter tarihin en genç şampiyonu unvanını elde etti.

1984, 1985, 1986 yıllarında dünyada yılın haltercisi seçildi.

1986
melbourne de düzenlenen dünya halter şampiyonasında türkiye büyükelçiliğine sığınarak türkiyeye iltica etti.

o anlar;


1992
uluslararası halter basın komisyonu tarafından dünyanın en iyi sporcusu seçildi

2000
uluslararası halter federasyonunun asbaşkanlığına seçildi.

2017
18 kasımda hayatını kaybetti.

gruda
Barış Manço'nun 1988 Yaz Olimpiyatlarında 60 kg halter kaldırarak altın madalya kazanan ve zamanın en iyi haltercisi olan Naim Süleymanoğlu ile keyifli sohbetini izliyoruz.

1
cayisallama cayisallama
ben düzenledim.
abuzeroklava
Tam da böyle bir şeydi işte... Allah gani gani rahmet eyleye, "Naim Cenneti"ne koya...

Büyük sporcu, büyük Türk Naim Süleymanoğlu'na Allah rahmet eylesin... Hakkında tek bir tez yazılmamış. Bir kısmı spor, bir kısmı tarih, bir kısmı siyaset bilimi, bir kısmı sosyoloji bölümlerinde olmak üzere en az 10, 15 tez yazılması gereken bir adam göçtü...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches