27 eylül 2017 vergi zamları

Rıhtım
Orta vadeli program kapsamında açıklanan zamlardir.

1-) Mtv'ye (motorlu taşıtlar vergisine) %40 zam. Araba ve Yol yakıt gibi tamamlayıcı ürünleri devlet için açık vergi dairesi oldu. Vergi adaletsizliği derinleşiyor.
2-) finansal kuruluşların kurumlar vergisi %22 ye çıkacak. Mevcutta %20. Kar baskısı faiz oranlarını direkt yükseltecektir. Aslında bu adım biraz riskli hem faiz oranlarından şikayet et hem de bankaların vergi yükünü artır.
3- gelir vergisinde 3. Dilim %27'den %30'a çıkacak. Zaten maaşlarda vergi yükü çok fazla iyice ezilecegiz.

Bir kaç zam ve değişiklik daha var. Diğerleri daha spesifik kararlar. http://www.businessht.com.tr/ekonomi/haber/1650648-ekonomide-3-yillik-yol-haritasi
ccc
‪Motorlu Taşıtlar Vergisi %40 ZAMlandı. Türkiye dünyadaki en yüksek MTV ödeyen ülke oldu. Anlayacağınız vergi zammında dünya lideri olduk. Mehter az gelir, Dombra'nın da sesini açın...
bobiler
‪Bir maliye bakanı hiç sıkılmadan, vergiye yüzde 40 zam yapılacağını nasıl açıklar ki? ‬"Halka hizmetkar olacağız" diyen hükümet nereye gitti?
Rıhtım
Adam yutkunmadan zamları açıkladı. Sonra da açıklama yaptı 'vergileri savunma sanayinde kullancaz' diye. Sana vergi alma diyen yok ki devlet baba. Vergi al ama özel arabasını şirket arabasi diye kaydeden,
yakitini ve vergilerini giderlestirip ödemeyen zenginden al. Adamlar yedikleri yemeklerin bile faturlarini giderlestiriyor. Sen gel benim maaşıma göz dik.
Tr de bir hükümetten eknomik olarak 3 şey beklerim.
-Vaat satma gerceklestir.
-enflasyonu düşür
-vergi adaletini sağla.
http://m.ensonhaber.com/maliye-bakani-mtvye-zammin-nedenini-acikladi.html#9
02meka02
bunu yapanlara hakkım haram olsun, zerre kadar dahi hakkım varsa helal etmiyorum, çoluk çocuğundan çıkmasını istemem, ama kendilerinden çıkacağı gün yaklaşıyor.
yeni tanıştığım komşumun ismini bile duymadığınız belediye de belediye başkanının bilmem kaçıncı yardımcısının makam şoförüymüş. Altında son model araba ve başkan yardımcısını&ailesinin kölesi gibi çalışıyor. bu kadar rezil durumda belediyeler. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları oluyor. Haram zehir olsun. kendi adıma konuşuyorum bu arada.
ccc
otomobili satıp bunu alır Yat olarak kullanırsanız vergi yok. bu kıyağımızıda unutmayın

abuzeroklava
Arabam 10 yaşında, motoru 1.3 Vergisi o kadar düşüktü ki, öderken utanıyordum devletimizden... Kredi kartı taksit bile vermiyordu... %40'ı yiyişin... Şöyle bi gendime geldim. Hayırlı olsun!
Rıhtım
3. Dilimdeki gelir vergisi zammı geri çekildi.
Mtvdeki artıştan ise kısmen vazgeçildi.
Tebrikler kamuoyu
1
cayisallama cayisallama
çok tebrik etmemek lazım. İktidar eşşeği kaybettirip sonra buldurdu işte.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches