gazze

ccc
Filistin'in güneybatısında bulunan, Gazze Şeridi'nin en büyük şehri. Akdeniz sahilinden 4 km içeride kurulmuş olan Gazze'nin nüfusu 450.000'dir.
imschrolled
"gaze" kelimesine benzerliğiyle ayrıca ilgi duyduğum şehir. olanları uzaktan da olsa biliyoruz. uzunca bir zaman önce film posteri tadında bir tasarım yapmıştım.

cayisallama
şehrin nüfusu yaklaşık 2 milyon.
-halkının %53 ü yoksulluk çekiyor. 1,3 milyon kişi ciddi ölçüde yardıma muhtaç.
-işsizlik %44 lerde
-son 10 yılda nüfusu %38 artmasına rağmen ekonomisi %1,44 büyüdü.
-
Filistin'de 2006'da yapılan ve Hamas'ın kazandığı seçimlerden bu yana İsrail'in kara, deniz ve havadan abluka altına aldığı Gazze Şeridi'nde yoksulluk ciddi boyutlara ulaşmış durumda.
aberi
Virüs bulunmayan Gazze, bu hafta Cuma namazı kılnan yeryüzünün tek mekanıydı. Selam olsun oraya. Muhasara virüsün girmesine de engel oldu demek ki.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches