operatörlerin taksitle telefon satması

abuzeroklava
Sonuçları iyi düşünülmeyen bazı ekonomik düzenlemeler maksadının tam zıddına hizmet ediyor.
Cep telefonuna kredi kartı taksitleri kaldırıldı. Sebep ithalatı azaltmak, israfa mani olmak. Sebep iyi de, peki ya sonuç?
Sonucu ne oldu? Telefon satışları düşmedi ama 3 tane GSM şirketi, bütün Türkiye'yi telefon hatları üzerinden takside bağladı. Hem de telefon fiyatlarını yarı yarıya şişirerek... Adeta telefon kredisi veren banka konumuna geçtiler, Tekel oldular. Telefon satan küçük esnaf zarar etti. İstihdam zarar gördü, fiyat artışı yüzünden enflasyona kötü tesiri oldu.
(Kim bilir, hükümete telefon satışında taksidi kaldıralım aklını veren bürokratlar, belki sonuçlarını da düşünmüşlerdir...)
imschrolled
bunca satış rekorlarına, penetrasyon istatistiklerine rağmen hala daha geniş bir alım ihtiyacının olduğunu gösterir. ne kadar organiktir bilinmez ya da başka bir çözüm bulundu. telefon satışı da, peynir ekmek gibi "kolayda" ürünler mantığına dönüştürüldü. her yenilik, zaruri ihtiyaçmış gibi sunuluyor, bakalım ne zaman sonu gelir...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches