8 ekim 2017 abdnin vize başvurularını durdurması

axit
ABD-Türkiye arasında tarihi bir kriz başladı. ABD, Türkiye'den gelen vize taleplerini süresiz askıya aldığını açıkladı.

KIBRIS'TAKİ ÇIKARMADAN SONRA EN BÜYÜK KRİZ

Kıbrıs'taki çıkarmadan sonra en büyük kriz (ara başlık) Vizelerin durdurma kararı, ABD-Türkiye ilişkilerinin en büyük ikinci krizi olarak yorumlanıyor.

Rum EOKA terör örgütünün, Kıbrıs Türklerine saldırmasına üzerine 1974 yılında Türk askeri adaya çıkmıştı. Bu müdahale sonrasında ABD Türkiye'ye bir dizi ambargo uygulamıştı.
angarali
ABD'nin vize yasağından umutlanmak, emperyalist müdahaleden medet ummak demektir. Ancak gerçek de ortada, ABD, AKP'ye desteği resmen çekti.
abuzeroklava
Bu açık bir düşmanlık... Amerikalılar, elçilikte kullandıkları Türk vatandaşı bir CIA/FETÖ ajanını tutukladığımız için, Türkiye'den ülkelerine seyahat etmek isteyen hiç kimseye vize vermeyeceklerini ilan ettiler.
Biz 15 Temmuz darbesini engellemenin ciddiyetini henüz anlamadık. Türkiye 1945'te II.Dünya Savaşı'ndan sonra davul zurna ile Amerikan eyaleti yapılmış bir memlekettir. Eğitiminden istihbaratına, askeriyesinden ekonomisine kadar... Adamlar Türkiye'ye bakarken bir peyk görüyor ve hep görmek istiyor. En küçük bir bağımsızlık tavrına bile tahammülleri yok. Öte yandan bizde hala FETÖ'yü dini cemaat zannedenler var. Her Fetöcü'nün, farkında olsun/olmasın CIA hesabına çalışan ve ajanlık yöntemlerini kullanan profesyonel bir istihbarat elemanı olduğunu hala anlamayanlar çoğunlukta... CIA, 40 yıllık hayran kalınacak bir istihbarat aklıyla FETÖ'yü bizim için hazırlamış. Tıpkı daha önce Kemalist, sol ve sağ çeşitli grupları hazırlayıp kullandıkları gibi, bu sefer de bunları hazırlamışlar. 1960, 1971, 1980, 1997 darbeleri ile aralardaki sayısız örtülü müdahalenin hepsi CIA operasyonuydu. Devletin damarlarında CIA dolaşıyordu. Hala da az çok dolaştığına eminim. Unutmayalım ki, MİT mensupları yıllar boyu CIA'den yasal olarak maaş almışlardı.
17-25 Aralık ve Mit tırları hadisesinde, Türkiye ilk defa bir CIA müdahalesine direndi. O zamanki ABD büyükelçisi, yakında imparatorluğun çöküşünü izleyeceğiz demişti. Ama olmadı. Türkiye direndiği için, 15 Temmuz'da tanklarla uçaklarla vurdular. Yine direndi ve engelledi. 15 Temmuz Dünya'da örneği görülmeyen şanlı bir direnişti. Şimdi Türkiye, bu CIA uzantısı FETÖ denen örgütten eline geçirdiklerini yargılıyor ve cezalandırıyor. ABD bunu kabul eder mi? Mümkün mü?
Şunu en basit şekliyle bilmek zorundayız. Biz ne kadar bağımsız hareket etmeye çalışırsak, ABD de o kadar tepemize binmeye çalışacak... Bağımsız hareket etmezsek zaten biniyor... PKK'ya 1000 tır'dan fazla silah verdiler. Daha da verecekler. Önceki darbeler Türkiye'nin içini istenilen kıvama getirmek, yoldan çıkanları hizaya sokmak için yapılmıştı. Mesela, Menderes Rusya'ya yakınlaşma siyaseti gütmeye niyetlendiği için astırıldı. Erbakan yerli ve milli olduğu için tahkir edildi. 15 Temmuz ise, öncekilerden farklı olarak Türkiye'yi kolay yoldan bölmek için yapıldı. Darbe başarılı olsa ve Türkiye Fetöcülerin eline geçseydi, millet devletle kavgalı hale gelecekti. Millete, Allah belalarını versin, bölünürse bölünsün dedirteceklerdi. Başaramadılar. Şimdi ABD'nin Türkiye'ye verdiği mesaj açıktır: Madem kolayca bölünmüyorsunuz, eze eze böleceğiz ülkenizi, diyorlar. Bu Obama ya da Trump meselesi değil. ABD'nin görünen devletini de aşan ve arkasında Yahudi olan bir proje. Başabilirler mi? Hiç kolay değil. Türkiye devlet millet bilinci çok yüksek bir ülke... Haini her ne kadar çoksa da, geniş kitlenin vatan-millet-devlet bilinci çok yüksek.. Fakat eğer bağımsızlığın bedelini ödemeyi göze almaz, rahat hayatımıza devam edelim dersek... Ülkede yıkıcı muhalefet anlayışı güçlenir, ırkçılık pompalanır, bürokrasi bu lakaytlığına devam ederse... her şey olabilir. Olmaz olmaz dediğimiz neler olmuş tarihte. Allah muhafaza etsin.
bobiler
Karısından izin alamayıp kahveye gidemeyen adamlar çıkmış yaşa reis , Abd ye gitmeyelim, Avrupadan uzak duralım diyor.. Birader sen daha kahveye gidemiyosun ki yurt dışına gidesin

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches