medresetü'l-kuzat kadı diploması

piri fani
Osmanlı'da Kadı olabilmek için Kuzât Medreselerinden (bugünkü Hukuk Fakültesi'ne denk) yüksek derece ile mezun olmak gerekiyordu. Mezun olan Kadı adayı bir süre Kazasker Divanında staj gördükten sonra derecesine ve hakimiyetine göre ya Mevleviyet denilen önemli şehir ve görevlere ya da kaza kadılıklarına atanırdı.

Mevleviyet kadılığına yürüyeceklerin belirlenmesi için adaylar çeşitli sınavlardan geçirilirdi.

Bu sınavlarda gözetilen önemli bir yetenek de meseleleri hızlı çözebilmekti. Hem tarafların adil bulacağı bir çözüm sağlamak hem de hızlı olabilmek neredeyse eşit derecede önemliydi. Kesin çözümün mümkün olmadığı durumlarda kadıların marifeti tarafların adil bulabileceği yaratıcı çözümler geliştirmesi ve hükmünü vermesi gerekirdi.

medresetü'l-kuzat kadı diploması

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches