27 ekim 2017 katalonya bağımsızlık ilanı

cayisallama
Katalan parlamentosunun bağımsızlık ilanı için yaptığı oylamada karar çıktı. İspanya'nın Katalonya özerk yönetimi parlamentosu, tek taraflı bağımsızlık ilan etti.

İspanya'da Katanların bağımsızlık için yaptığı referandumun ardından tansiyon düşmüyor. Katalan parlamentosu bağımsızlık ilanı için oylama gerçekleştirdi.



İspanya'nın Katalonya özerk yönetimi parlamentosu, tek taraflı bağımsızlık ilan etti.

İspanyol Senatosu Katalan hükümetinin feshedilmesini oylamaya hazırlanıyor. İspanya Başbakanı Rajoy Senato'daki kritik oylama öncesi Katalonya lideri Puigdemont'u görevden almak için yetki istedi. Senatonun Katalonya'nın özerkliğini feshedeceği 155. maddeyi kabul etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İSPANYA ÖZERKLİĞİ İPTAL ETMEYE HAZIRLANIYOR

İspanya Adalet Bakanı Rafael Catalá, “Biz İspanyolları bölmek için burada değiliz. Ancak birileri İspanya toprağı adına bir bağımsızlık ilan edecek olursa, bunu yetkilerini aştığı için yapamazlar” diye konuşmuştu.

Carles Puigdemont İspanya Senatosu'na bir mektup göndermişti. Puigdemont mektupta, “Özerkliğin kalıdırılması krizi derinleştirir” uyarısında bulunmuştu.

Katalonya'da 1 Ekim'de yapılan bağımsızlık referandumu İspanya tarafından “yasa dışı” ilan edilmişti.

Katılım oranı yüzde 43 olan referandumda halkın yüzde 90'ı bağımsızlığa “Evet” demişti.

2015'te yapılan seçimlerde Katalonya bölgesindeki oyların yüzde 40'ını alan birlikçi partiler ve bağımsızlığa karşı çıkan birçok seçmen ise referandumu boykot etmişti.
tık tık
aberi
Nasıl bir iştir bu anlamadım. Daha geçen hafta yaptıkları referendumu yok saymamışlar mıydı bunlar. İnşallah tez zamanda bölük bölük bölünürler hepsi.
imschrolled
dünya nereye gidiyor sorusunun önemli nedenlerinden biri. politik gelişmeler bu tempoda giderse sorunsuz bir bölge kalmayacak. 15 temmuz darbe girişimi, arap baharı, kıbrıs meselesi, ermeni meselesi, kuzey ırak, suriye, göçmen sorunu, petrol fiyatları, avrupa'da oluşan bağımsızlık adımları vs. derken arada bir sürü terör olayı yaşanmıştı. hem de coğrafya fark etmeksizin. bütün dünya el ele verip bir dünya savaşı mı inşa ediyoruz acaba? maalesef güçlü olmadığında adalet seni bulmuyor...
piri fani
Katalonya'da İspanyol bayrakları iniyor, Katalan bayrakları çekiliyor. Böylece özerkliğin nasıl sonuçlara yol açtığını görmüş olduk.
issiz adam
barselona futbol takımının değerini hiç edecek karar. Barselona biterse katalonya da biter. El clasico oynanmasın o bölge turizm açısından biter.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches