ihsan şenocak'ın görevden alınması

abuzeroklava
Diyanet, 15 Temmuz'da bunun gibi twitler atan, meydanlara çıkan bu hocayı görevden almış. Her sözünü konuşmasını beğenmek zorunda değiliz. Ancak sebep nedir?
Merkez medyanın hoşuna gitmeyecek şekilde vaazlar vermesi. Kadınlar ve erkeklere tesettüre uygun giyinin, İslam'ın emri budur diye vaaz vermesi. Bu görünen sebep.
Gerçek sebebi ise, Hadis düşmanı, Şia muhibbi, ehli sünnet düşmanı M.İslamoğlu gibi harici kırmalarına karşı açıkça tepki koyarak konuşması... Gençler arasında samimi bulunması, bir popülariteye ulaşması. Bazılarının dayaksız köyde sağa sola havlamak istiyor... İslamoğlu imam-hatipler IŞİD yetiştiriyor derken, bunun İHL gençlerine sahip çıkması...
Gördüğümüz manzara bu! Evet Diyanet işi gücü bırakmış, içindeki Fetöcüleri, sapkın görüşleri temizlemiş de, iş İhsan Şenocak'ı görevden almaya gelmiş. Beğenirsin beğenmesin, uyarsın uymazsın... Bu konuda zaten herkes serbest. Kimsenin bir şeye uyduğu filan da yok. Fakat yetmiyor. Başka türlü bir şımarıklık var. "Hocalar bizim hoşumuza gitmeyen din emirlerini söylemesin. Dini kuralları hatırlatmasın. Din diye bir takım felsefi mülahazalar anlatsın, kafasına göre tefsir anlatsın, koltuğa uzanıp izleyelim, ötesine sakın geçmesin."
Bu şımarıklıktır. Dine inanıp inanmamakta, uyup uymamakta serbest olmak bazılarına yetmiyor.. Din emirlerinin camilere gelen müminlere söylenmesinden de rahatsız oluyorlar. Diyanet başkanı da, görünürde bunların ağzıyla, gerçekte ise sapkın ilahiyatçıların görüşlerine uyarak İhsan Şenocak'ı görevden alıyor. Yazıklar olsun... Her fikrine çok bayıldığımdan değil, ancak Şenocak bunların yanında gerçek bir Müslüman ve adam gibi adamdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches