30 ekim 2017 ahmet edip uğur'un istifası

bobiler
Akpli olmamama rağmen izlerken akp adına tayyip adına ben utandım merak ediyorum akp li ler de utanma duygusu vuku buldu mu?
Adamın ailesi dahi tehdit edilmiş hiç utanma yok mu
Allah korkusu yok mu
Nerde demokrasi
Nerde halk iradesi
Adamın da dediği gibi bunlar sihirli büyülü yani gerçekte olmayan ama varmış gibi her gün tekrarlanan bir yalandır ne demokrasi var ne halk iradesi tek birşey var tek birşey tayyip ve iradesi.
piri fani
"Seçimle gelen seçimle gider'' prensibi rafa kaldırılmış ''Emirle gider'' şeklinde anlaşılmaya başlanmıştır.

Ahmet Edip Uğur Balıkesir belediye başkanı.

kendisi olarak mı seçildi? beni koy bu gün seçim olsun balıkesirde seçilirim AKP den. bu yüzden istifa ettiler. bunu bildikleri için atarları yemediğinden. millet vekili olurken iyi genel başkan yardımcısı olurken iyi belediye başkanı olurken iyi de istifa ederken mi kötü?
cayisallama
Açıklamaları siyasi anlamda en iyi metinlerden biriydi.
ilk önemli soru;
“Ortaya çıkan manzarada bürokrasi devletin önüne, devlet milletin önüne ve en önemlisi sadakat liyakatin önüne geçmiş gibi görünmüyor mu?”
Ardından da hem siyaset, hem tıp ve biyoloji literatürüne geçecek şu değerlendirmeyi yaptı:
“Metal yorgunluğu adı altında bu değişim ve yenilenme süreci AK Parti'de bir otofajiye dönüşmüştür.”

Peki neden el çektirildi?
İddiaya göre Uğur, önceki Balıkesir (şimdiki Mardin) Valisi Mustafa Yaman ile ciddi sorunlar yaşamış. Kamuya açık yerlerde Vali Yaman hakkında çok ağır suçlamalar yöneltmiş.
Uğur'un sorun yaşadığı bir başka isim ise Balıkesir milletvekili Sema Kırcı olmuş. Uğur ile Kırcı'nın kavgası parti toplantılarına aleni bir şekilde yansımış.

Uğur'un “Bürokrasi devletin, devlet milletin, sadakat liyakatin önüne mi geçti” sorusunu biraz önce paylaştığım bilgiler ışığında okuyunca siz ne düşündünüz?
Belli ki bu bir soru değil, soru formatında bir tespit. Uğur, bir bürokratı, yani valiyi hedef alıyor. Kendisini devletin önüne koyduğuna, devlet temsilcisi olarak da milletin, yani halk tarafından seçilmiş belediye başkanının önüne geçtiğine inanıyor.
İkinci önemli detay ise “otofaji” sözcüğü. Uğur, bu sözcüğü AK Parti'nin yenilenme sürecini tanımlarken kullanıyor. Otofajide bir hücre içindeki lizozomlar hücrenin önemli yapıtaşlarını sindirir. Kimya mühendisliği okumuş bir isim olan Uğur'un bu analojiyi kullanması, büyük ihtimalle parti içindeki başka bir kişinin ya da yapının, bir parti mensubu olarak kendisini sindirdiğine inanmasından kaynaklanıyor.

Deniz Zeyrek'in açıklamalarından bir kesit.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches