dilenerek günde 500 tl kazanıyorum niye çalışayım

piri fani
Niğde'de kucağında bebeğiyle dilenirken yakalanan kadın, "Dilenmek varken çalışılır mı? Günlük 500, aylık 6 bin TL kazanıyoruz" dedi.

''Birinizin ipini alıp dağa giderek odun toplayıp satması (ve onun kazancından hem) yiyip (hem de) sadaka vermesi, halktan dilenmesinden hayırlıdır…'' buyurmuşlardır.

Dilenmek, vücutça sakatlığı olup, çalışmayan ve bir günlük yiyeceği de kalmayan bir yoksulun, ölmemek için başvuracağı en son çaredir. Yoksa sağlam bir kimsenin geçim yolu değildir. Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır: ''Dilenmek, ancak şu üç kişiden birinin durumunda olan insana helaldir: kişi borçlu duruma düşer, istemek zorunda kalır. Borcunu ödeyince artık dilenmeyi bırakır. Kişi bir felakete uğrar; malını mülkünü kaybeder, geçimini sağlayıncaya kadar ister. Ve kişi yoksul düşer, öyle ki, toplumdan üç kişi ''Falan kişi gerçekten fakirdir'' diye tanıklık edecek kadar fakir olur. İşte onun da geçimi sağlayacak kadar istemesi helaldir. Bunların dışında dilenmek haramdır. Böyle bir durumda olmayıp da dilenen kimse haram yemiş olur.''

Niğde'de kucağında bebeğiyle dilenirken yakalanan kadın, "Dilenmek varken çalışılır mı? Günlük 500, aylık 6 bin TL kazanıyoruz" dedi.
axit
ssk sı yok bişeyi yok. Bana göre hiç yapılacak bir iş değil.
HAstaneye gitsen ssk soruyorlar, kız istemeye gitsen yine aynı. zor iş bu dilencilik bakmayın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches