yerli oto

Rıhtım
Türkiye'nin Otomobili OGG(Ortak Girişim Grubu) Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. İşte '5 babayiğit'
1. Anadolu Grubu (Otomotiv başta olmak üzere geniş bir alan)
2. BMC Grubu- Etham Sancak & Katar Ortaklığı (Askeri Araç ve Savunma Sanayi Ürünleri Üreticisi)
3. Kıraça Holding (Karsan)
4. Turkcell (Yazılım kısmında etkili olacak)
5. Zorlu Holding (Elektrik Sistem yazılımlarında etkili olacak)
aberi
Kurulacak ilk fabrika için Marmara Bölgesi kararlaştırıldı. Öte yandan yerli aracın üretilmesinde önemli katkı sağlayacak olan tedarikçi firmalar da hazır. Türkiye'de faaliyet gösteren dünyanın en büyük otomotiv firmalarının araçlarına malzeme üreten tedarikçi firmalar yerli aracın üretimine de önemli oranda hız kazandıracak. Buna göre yerli aracın parçaları için de Türkiye'de bulunan 3 bin 130 tedarikçi firma ile görüşülecek. Böylece araç parçalarına harcanacak olan milyarlarca dolar da ülke içerisinde kalıp Türkiye ekonomisine önemli oranda katkı sağlamasının yanında sektörü de oldukça canlandıracak.
aberi
HENÜZ DOĞRULANMADI ancak Bosch Yenileme Pazarı Kıdemli Başkan Yardımcısı Gürcan Karakaş'ın CEO'luğa en yakın isim olduğu konuşuluyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches