gertrude margaret lowthian bell

aberi
14 Temmuz 1868 tarihinde İngiltere'nin Durham County kentinde zengin bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Yazar,seyyah,casus ve dağcı olan Bell,1897-1898 ve 1902-1903 yıllarında iki kez dünya turuna çıktı.

1899 yılında Kudüs'e yaptığı ziyaretten sonra Araplar'a karşı büyük bir sevgi ve ilgi duymaya başladı. Batılılar'a çöl hayatını anlatan yazılar yazdı. Araplar onu "Çölün kızı' ve Iraklılar da "Irak'ın taçsız kraliçesi' diye andı.

Mezopotamya'da Geç Hitit Dönemi'ne ait olan Karkamış'da önemli keşif ve incelemelerde bulundu, kazılar yaptı. 1919 yılındaki Paris Konferansı'na delege olarak katıldı ve Irak'ın sınırlarının belirlenmesi için çalıştı.

İngiltere'nin çıkarları için Ortadoğu'da çeşitli faaliyetlerde bulundu,casusluk yaptı.İngilizler'in Ortadoğu politikasını planlayanlar arasında yer aldı.Mezopotamya'da, Arap kabilelerini Türkler'e karşı kışkırtan bir tutum izledi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches