pandeli restoran

cayisallama
mısır çarşısı no:1 eminönü fatih adresine bulunan restoran.
Bu gün açılışı planlanmıştı.

-ilk olarak 1901 yılında istanbul balık pazarında kuruldu.

-6-7 eylül 1955 olayları sırasında yağmalanınca çobanoğlu çekilme kararı aldı. zamanın siyasi lideri başbakan adnan menderes tarafından ikna edildi ve tekrar açıldı.

-Bu sürecin ardından şu anki yeri olan mısır çarşısında hizmet vermeye başladı. çobanoğlunun ölümünden sonra tıp doktoru olan hristo çobanoğlu tarafından işletilmeye başlandı.

-Restoran yaklaşık 16 ay önce kapandı.

- Çobanoğlunun 3.kuşak torunu olan sofia çobanoğlu tarafından 5,5 ay önce yücel özalp ve menderes utku'ya devredildi.

-Vakıflar genel müdürlüğü'nün kiracısı olan mekan eylül 2017 başlarında mevlüt çavuşoğlu'nun izni ile takrar açılması planlanıyor.

-osmanlı mutfağının geleneksel tatlarını yansıtan mutfağın en bilinen misafirleri gazi mustafa kemal, kraliçe elizabeth, ispanya kralı juan carlos, audrey hepburn, roman polanski, robert de niro gibi dünyaca ünlü isimler.

-

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches