akkuyu nükleer santrali

02meka02
2009 sonu 2010 başlarında görüşmelerin başladığı Akkuyu Nükleer Santrali için projenin tarihçesine baktığımızda yaklaşık 8-9 yıl geçmesine rağmen hala temel atma işlerine dahi başlanmadı. proje üretim kapasitesi olarak çok avantajlı görünürken gerçekleşme zamanına baktığımıza pek de medyada göründüğü gibi avantajlı olmadığı rahatlıkla fark edilebilir. Türkiye de ilk olması, risklerinin çok olması projeye başlama ve ilk ateşlemeyi geciktiriyor olabilir ama bunun yerine doğaya hiç zararı olmayan Yenilenebilir Enerji kaynaklarına yönlendirilme olsaydı çoktan üretim başlamış olurdu.

bana göre bu projenin en büyük artısı ithal ettiğimiz teknolojiyi ileriki zamanda ihraç edebilecek duruma gelebilecek olmamız( Rusya ile bu şekilde anlaşılmıştı. Bunun için bir çok mühendisimiz Rusya da 5-6 yıl eğitim aldılar, hala almaya devam ediyoruz).

Kısaca tarihçesi

http://www.akkunpp.com/projenin-tarihcesi

02meka02
Yazdığımı destekleyen bir yazı:


ÇİĞDEM TOKER - AKKUYU PAHALIYA PATLAYACAK

Akkuyu'yu istemeyenlere vatan haini diyorlar. Devletimiz, Akkuyu 1 ve 2. ünitelerinde üretilecek elektriğin yüzde 70'ini, 3 ve 4. ünitelerdekinin de yüzde 30'unu satın alacak. Verilen garantinin fiyatı 12.35 cent, süresi 15 yıl. Anlaşma tarihinde 1 dolar 1.5 TL'ydi, şimdi 3.9. Vatansever rakamlar değil mi?
02meka02
sorumlu yöneticiler bu duruma nasıl bakıyorlar, ne gibi avantaj görüyorlar bilmiyorum ama ortada kooooca 10 yıl var ve devrede bir sistem yok. söylediklerine göre 5 yıl daha da olmayacak, olsa bile tam kapasite ile çalışmayacak bir sistem. maliyeti YEKA ya aktarılsaydı şimdiye kadar çoktan kendini amorti edip karını ceplerine koyarlardı.

http://www.enerjigunlugu.net/icerik/26318/kozlov-akkuyu-ngsde-ilk-unite-2022de-devreye-girecek.html
02meka02
Ucu göründü galiba;

Cumhurbaşkanı Erdoğan : ''Santralın temelini çok yakında değerli dostum Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile beraber atmayı planlıyoruz'' demiş.
İnşallah bu seneyi geçmez

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches