elektrik zamları

02meka02
İktidar "elektriğe zam yok" dedi ama vatandaş bu kez de dağıtım bedelinden kazıklanacak, 4 kişilik bir ailenin asgari elektrik faturası 100 lirayı aşacak, 2018'de cebimizden fazladan 2,3 milyar TL elektrik parası çıkacak.

gelirin bu şekli yalancının mumu gibi olur.
bu millete yazık.
02meka02
Kurak geçen kış nedeniyle Atatürk, Keban ve Karakaya gibi barajlara gelen su seviyesi yüzde 26.5 azaldı. Bu nedenle suya dayalı elektrik üretimi kısıldı. Bu yıl gazdan elektrik üretimi nedeniyle elektrik fiyatlarında artışa kesin gözüyle bakılıyordu. Çünkü sudan 4, gazdan ise en az 20 kuruşa elektrik üretiliyor.
02meka02
Yazıp moralinizi bozmak istemiyorum ama maalesef gerçek bu, yapacak bişey yok.

Elektrik fiyatlarına yılbaşından bu yana toplam yüzde 45'lik devasa zam yapıldı. maalesef bu zam vatandaşın ocağını söndürürken, elektrik üreten şirketler için adeta hayat öpücüğü oldu. dağıtım şirketleri kasalarını doldurdu, devlette her zaman olduğu gibi bütçe açığı kapatma ümidiyle bir nebze nefes aldı. diyaliz hastasına geçici makine. bu zammın en önemli nedeni döviz kurunun yükselmesidir. elektriğimizin büyük bölümü ithal doğalgaz ve ithal kömürle üretildiği sürece bu zamlar ansızın kapımızı yine çalacaktır.

doğalgaz olayını iki ay sonra yazacağım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches