mal beyannamesi

elfirâşetüzzerka
Memur olurken, bi de sonu 0 ve 5 ile biten yıllarda, devlete ne kadar zengin olduğumuzu ispat etmek için yaptığımız beyanname. Bir şey sormak istiyorum bu konuda, mal beyanında bulunmamak suç ya hani, benim altınlarım var. Beyan etmesem nereden bilecekler ki? Diyelim beyan ettim, ne işlerine yarayacak? Bu beyan edilen mallar vergiye tâbi mi? (bkz: Aklımda deli sorular )
6
cayisallama cayisallama
Gömü mü buldunuz? Bak biz akraba olabiliriz. Bizim dedeler hep bahsederlerdi sizin ne kadar iyi olduğunuzdan :)
elfirâşetüzzerka elfirâşetüzzerka
ya hayır ya :) altın işte bilezik, cumhuriyet, çeyrek vs
Dedeler iyidir, sevin onları ;)
Rıhtım Rıhtım
Türkiye'de servet vergisi yok. Zenginler mağdur olacağından vergi maaşlardan ve tüketimden alınıyor.
Rıhtım Rıhtım
Bu uygulamanın amacı memurun memur olduktan sonra gelir düzeyinde astronomik artış olmuşsa haksız kazançla elde edilmis mi bunu ölçmek. Kuzenin düğünü için tuttuğunuz yarimla, arkadaş için aldığınız çeyrek altın için soruşturma açılmaz.
cayisallama cayisallama
Rıhtım haklı
elfirâşetüzzerka elfirâşetüzzerka
az değil fazla biraz. o nedenle bildirsem iyi olacak. ileride ev felan alırsam, nereden geliyo bu değirmenin suyu demesinler. aydınlatıcı yanıtlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
cayisallama
MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI, RÜŞVET VE YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE KANUNU
1990 yılında kabul edilmiş 3628 numaralı bir kanundur.

amacı memurlar içerisinde rüşvet, yolsuzluk, hediye, gelir artışını denetlyebilmektir. Bu gücü nerden alıyor peki devlet derseniz;
memur dediğin devletin malıdır oradan.

memuriyete başlarken vermek zorundasınız. Elinizde avucunuzda ne varsa bildirin. Size kafayı takan biri kolaylıkla buradan soruşturma açabilir. Elinizde bulunan ziynet veya para ne varsa para cinsinden belirtin. Üzerinize kayıtlı taşınır ve taşınmazları da belirtin. Taşınmazların fiyatlarını belirtmenize gerek yok zannımca.

Şöyle bir hesapları var;
Aylık maaşınız 1.000 tl örneğin. Sizin gelirinizde 5 katı 5000 tl üstünde bir artış oldu ise bunu beyan etmek durumundasınız.

Genel itibariyle dikkate alınmıyor. Kimse sormaz yani neyi var neyi yok diye. Çünkü adam mernisten bakıyor zaten üzerine taşınır taşınmaz var mı diye. Merkezi kayıt kuruluşundan da bakıyor hangi bankalarda hesabı var ne kadar parası var hepsini görebiliyor.
Yani devlet istesin yastığın altındaki saç telini bile bulabilir.

Formu da şuraya ekleyeyim;
tık tık

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches