türk lirasının değer kaybetmesi

cayisallama
bu hafta içerisinde dolar, euro ve sterlin karşısında üst üste tarihin en düşük düzeylerine geriledi.
Çarşamba günü 4.1934 ile tüm zamanların en yüksek düzeyini gören dolar, lira karşısında yılbaşından bu yana yüzde 9'un üzerinde değer kazandı.

Yılbaşından bu yana yüzde 11 değerlenen euro da 5 TL'nin üzerinde işlem görmeyi sürdürürken, sterlin de 5.90 düzeylerinde seyrediyor.

Bu hafta içerisinde jeopolitik risklerin artması nedeniyle yalnızca lira değil, gelişmekte olan ülke para birimlerinin neredeyse tamamı değer kaybetti.

Ancak piyasa oyuncuları, Türkiye'ye özgü bazı riskler nedeniyle liranın en fazla değer kaybeden para birimleri arasında olduğunu söylüyor.

Liradaki düşüşün arkasındaki nedenleri;
(bkz: Dış etkenler)

(bkz: Türkiye'de aşırı ısınma korkusu)

(bkz: Faiz artırım beklentisi)

(bkz: Merkez Bankası'na siyasi baskı izlenimi)

(bkz: Dış finansman ihtiyacı)
imschrolled
uzun süreli proje ve kaynaklarla desteklenmiş ve dış bağımlılık sorunlarını çözmüş bir ekonomi yapısı ile tam tersine dönecek olumsuzluktur.

örneğin tarım toplumundan çok uzaklardayız. en azından bu alanda eski güce dönmemiz gerekir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches