14 nisan 2018 abd'nin suriye saldırısı

angarali
ABD bir hafta boyunca elini kolunu sallaya sallaya Akdeniz'e geldi vuracağım dedi vurdu... Rusya hayt hoyt dedi ama bir taş dahi atamadı. İşleri güçleri ortalığı velveleye vermek. El altından anlaşmaları yapıyorlar. İnsanoğluda elinde çekirdek ne olacak diye bakınıyor. ABD zaten sürekli aynı bahaneleri gediğine uydurmaya çalışıyor. Adama demezler mi lan sende kimyasal silah yok mu diye ? Yine masumlar siviller çocuklar ölsün ama bir takım aileler zengin olsun... İşte oyunun adı bu...
Rıhtım
Türk dışişleri operasyonu desteklediğini açıkladı.
Tabi çok fazla eleştiri alıyor bu tepki bir Rusya'nın bir ABD'nin (NATO'nun) yanındayız diye.
Şahsi görüşüm operasyon bu haliyle kalacaksa Türkiye'nin yaklaşımı doğru.
-Suriye'deki varlığımızın terörizme karşı olduğu konusunda ikna edici. Çünkü ABD operasyonu (şeklen de olsa) kimyasal silahlanmaya karşı.
-Rusya'nın afrin ve bölgesini uzun vadede Esed'e devretme planına karşı Rusya'ya NATO üyeliğimizi hatırlatmış olduk.

Tabi bu iki kabul operasyonun geçici ve sivil hedef almaması durumunda geçerli. Irak'taki gibi olursa ülkemiz batı blogu ve doğu bloğu arasında daha keskin tercih yapmak durumunda kalacağından işler değişir.
Irak'ta Batı'nın doğurduğu acılar devam ediyor. Bunu göz önüne aldığımızda ise hataya düşürülmemiz şaşırtıcı olmaz.
imschrolled
insan hakları ihlalleri, meşru savaş/harekat kurallarının üreticileri ve kimleri kapsadığı bakımından türk ordusunun değerini perçinleyecek saldırıdır. mayın kurallarından tutun da, kimyasal silah, nükleer silah kullanımı talimatları vs. tamamı batı'ya hizmet ederken (diğer ülkelerin güç dengesi açısından dizginlemesi ve bu kuralların batılı ülkelerin operasyonlarında serbest olması) aynı zamanda, bir operasyon bahanesi olarak kullanılan argümanlardır. sivil, çocuk ayrımı bile yapılmıyor.

tek dert petrolün en kısa sürede akdeniz'e güney kıbrıs'a çıkartılması. afrin bu açıdan çok değerliydi... her koşulda, bu etkinin kırılmasına izin vermemek gerekir.
gercektosunpasa
Irak'ta kimyasal silah var deyip Irak'ı işgal eden, yüz binlerce insan öldürüp Irak'ı paramparça ettikten sonra "tek bir tane" kimyasal silah bulamayan ABD, şimdi aynısını "okyanus ötesinden" diğer komşumuz Suriye'ye yapıyor, katlediyor!.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches