kur farkı

axit
Faturayı dövizli olarak düzenlediniz ve tahsilatı da dövizli olarak yaptınız. Ticari faaliyet tamamlandı. Ama hesap kapanmadı. Ticari olarak işlem bitmiş olsa da muhasebesel olarak bitmedi. Prensip olarak tüm kayıtların TL olarak tutulması gerektiğinden bahsetmiştik. Fatura tarihindeki fatura bedelinin TL karşılığı büyük ihtimalle tahsilat tarihindeki TL karşılığından farklı olacaktır. Bu iki tarih arasında TL kuru artmış ya da azalmış olacak ve muhasebede dövizli karşılığı sıfırlansa da (fatura bedeli, tahsilatla kapanacak) TL karşılığı sıfırlanmayacak, bakiye kalacaktır. TL'de oluşan bu farka “kur farkı” denir.

Rıhtım
Bu ara şirketleri oldukça zorda bırakan ekonomik olgu. Kur artışı bizi etkilemez diyenler dolar borcu olan şirketlere sorsun.
Şirkette dolar borçlanmasaymış diyenler dolar garantili kamu ihalelerine baksın.
Dolardaki artış yalnızca dış mihrak kaynaklı diyenler yine gitsin, mihrak olarak devletten dolar alacaklı olan şirketlerden hesap sorsun.
Şirketi bilmem devlet niye dolar ihale veriyor diyenler gitsin devleti yönetenlere sorsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches