dördüncü mehmed

axit
avcı mehmed olarakta bilinir. 1648'de 7 yaşında tahta çıkan en genç padişahtır.

şimdi bu avcı padişah

claes ralamb, muhtemel bir rus saldırısına karşı osmanlının desteğini almak için isveç elçisi olarak istanbul'a gelir. O devirde isveç kırallığının ekonomik sıkıntılar içinde olmasından dolayı sultana hediye getiremez. Bir sultanla görüşmeden önce büyük bir hata yaparak ingiliz ve fransız elçiler ile görüşüp destek ister. Bunu duyan sultan dördüncü mehmetd han duruma sinirlenir ve ralamb2ı şüpheli ilan ederek istanbuldan çıkmasını yasaklar. Birçok kez padişahla görüşme isteği reddedilen ralamb, ancak sultanın ava çıktığı bir sefer esnasında görüşmeyi gerçekleştirebilir. Sultanın bu ava çıkış sahnesini de kiraladığı çizimcilere kabaca çizdirir. Daha sonra affedilen ralamb, 1658 senesinde isveç'e geri döner. İsveçe döndüğünde ise tabloları yaptırır. Tabloları kimin yaptığı bilinmiyor.

361 sene evvel edirnede tertip edilen av ve ava ilişkin tablolar isveç'in baş şehri stockholm'da bulunan nordiska müzesinde en kıymetli eserler olarak sergileniyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches