okulları profesyonel yöneticiler'in yönetecek olması

gruda
bir an işletme mezunları öğretmenlik yapabilecek diye okumuştum. Yaparlar mı yaparlar valla.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, “Eğitimde Kalite Endeksi” adıyla başlatacağı yeni uygulamayla okullar artık öğretmenler tarafından değil “profesyonel yöneticiler” tarafından yönetilecek. Buna göre, okulların başına gelecek kişiler kamu yönetimi, işletme veya iktisat bölümleri mezunları arasından seçilebilecek.

tık tık
abuzeroklava
Milli Eğitim'de göreve başladığım yıllarda sene sonunda öğretmenlerden eleştiri ve öneri isteyen bir form vardı. 2005'e kadar doldurdum o formu her sene... kim okurdu, hatta okuyan olur mıuydu bilmem ama yazdığım pek çok şey zamanla gerçekleşti...
Onlardan biri de şuydu:
2001'de okullarda “genel yönetim” ve “eğitim yönetimi” diye ikili yönetime geçilmesini, eğitim yönetimine öğretmen kökenli idareciler getirilmesini, ama genel yönetim için üniversitelerde uygun bir bölüm açılmasını önermiştim. Hatta üniversitelerde müfettiş yetiştirmek için açılan “Eğitim Yönetimi” bölümlerinin programlarına hukuk, işletme, sosyoloji gibi dersler de eklenerek bu amaçla değerlendirilebileceğini belirtmiştim..
İnşallah uygulama hayal ettiğim gibi olur...
issiz adam
ben bu fikri uzun zamandır savunuyorum. ve okuduğumda çok mutlu oldum. bence ön yargısız bi daha düşünmekte yarar var. bir hastanenin yönetimi gibi olacak. öğretmen diploması eğitim içindir. yönetici için değil. yöneticiler kamu yönetimi işletme gibi bölümlerden mezun olurlar. bir hastanenin satın almacısı , genel müdürü , baş hekimi sekreteri vb.. vardır. bence mükemmel bi çözüm.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches