24 aralık 2018 metin akpınar'ın gözaltına alınması

gruda
Darbe çağırısı nerede, göremedim? Geçmişte yaşanan olaylara dayalı olarak kıyaslama yapmış adam. Darbe çağrısı yapsa, açık açık yapardı. Ha, niyeti o olabilir ama niyetini bilemeyiz. Ağzından ne çıktıysa ona göre hüküm verilir. Kaldı ki Cumhurbaşkanı da, devletin diğer tüm görevlileri de bu halka hizmetle mükelleftirler. Hiç birisi eleştiriden, hukuktan muaf değildir.

Cumhurbaşkanı oldu diye birilerini dokunulmaz hale getirmek, milletin en temel haklarına ihanettir. Bu ülkede herkes, ama özellikle de halka hizmetle yükümlü olanlar muhakkak ve mutlaka hesap verir konumda olmak zorundadır. Aksi takdirde devletin sağladığı imkanları kendi menfaatine kullanır, milleti sömürür de kimse sesini çıkaramaz. Böyle bir devlet anlayışı istemiyoruz. Hakaret etmeden, şiddete başvurmadan herkesin eleştirebildiği, gerektiğinde hesap verecek yöneticiler istiyoruz. Bu kadar basit ve net. Mesele Metin Akpınar ya da Müjdat Gezen meselesi değil. Allah şahit ikisini de sevmem. Ama siz mütemadiyen birilerini dışlamaya kalkar, hedef gösterir, hakaretamiz sözler sarf ederseniz, doğal olarak karşılık bulursunuz. Ki siz devlet görevlisisiniz.

Halkın bireylerine asla ve asla laf edemezsiniz. Bir yerde bir haksızlık, şiddet, hakaret, olumsuzluk varsa gereğini hukuk yapar zaten. Böyle ekranlardan ona buna laf atmak bir devlet adamına yakışmayacağı gibi, böyle bir şeye hakkı da yoktur. Milliyetçilik, din, devlet gibi kavramları olur olmaz yerlerde kullanıp meseleyi gargaraya getiren, bu suretle insanları tahakküm altında tutmayı hedefleyen herkes bu milletin baş düşmanıdır. Bu kadar basit.

cayisallama
konuşmalarında insanları sokağa çağırma ile ilgili bir şey yok. Akpınar'ın siyaset ile ilgisi yeni değil öteden beri vardı. HAtta apolitik dönemi bu dönemdir diye rahatça söyleyebilirim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches