robinho

axit
Ocak 2013'te Milano'daki bir diskotekte tanıştıkları 22 yaşındaki Arnavut kadına topluca tecavüz ettikleri iddiasıyla 5 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Zanlılardan biri dünyaca ünlü bir futbolcuydu.

Kamuoyuna açıklama yapmayan futbolcu avukatı aracılığıyla iddiaları reddetti. Dava sürerken dünyanın en büyüklerinden olan kulübünden ayrılıp ülkesine, ardından Çin'e gidip üst düzey futbol oynamaya devam etti.

Dava Kasım 2017'de sonuçlandı. Futbolcu tecavüz suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dosya temyize gönderildi. Ocak 2018'de ise futbolcu orta gelişmişlikteki bir ligin başaltı kulüplerinden birine transfer oldu.

Hakkındaki kesinleşmemiş mahkeme kararı gizli saklı değildi, her ne kadar ufak puntolarla haber olmuş olsa da yeni gittiği ülkede de biliniyordu. Hatta yeni kulübü "karar kesinleşirse sözleşme fesholur" maddesini sözleşmeye koymuştu.

Bir STK'nın "bu transferle ülkenin tecavüz suçlularının korunup kollandığı bir yer olma konusunda dünya çapındaki bilinirliğini iyice arttırdığını" belirten açıklaması dışında kamuoyu önünde bu transfere itiraz eden olmadı.

Futbolcu geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında ve bu sezonun ilk yarısında oynadığı iyi futbolla dikkatleri yeniden üzerine çekti ve ülkenin büyük kulüpleri onu kadrosuna katmak için yarışa girdi. Dosyası temyizde, kendisi ise transfer listelerinin üst sıralarındaydı.

5 Ocak 2019'da transferi canlı yayınla tüm dünyaya duyuruldu. Robinho, Medipol Başakşehir'deydi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches