23 haziran 2019 ibb seçimleri

aberi
İstanbul seçimi: Oy verme işlemi devam ediyor

Oy verme işlemleri 08:00'de başladı. Seçmenler saat 17:00'ye kadar oy kullanabilecek.

Seçimde 10 milyon 560 bin 963 seçmen, 31 bin 342 sandıkta oy kullanacak
axit
Nasıl kaybettiler diye sorarlarsa;
Mansur Yavaş 'a Makedon,
Ekrem İmamoğlu 'na Yunan,
Millete illet/zillet terörist vatan haini diye diye kaybettiler dersiniz..
Beka sorunu diyerek başladıkları seçim kampanyasını, APO ile Yoldaş olarak birtirdiler diye de eklersiniz hayırlı olsun..
gercektosunpasa
Tayyip beye bak sen!

*Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''İstanbulluların kararının başımızın üstünde yeri var. Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum. Siyaset anlayışımıza 'millete küsmek, milleti suçlamak' asla yoktur. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek üstüne yatma lüksüne sahip değiliz''*
axit
YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini iptal etmesi ama ilçeleri iptal etmemesini dillerine dolamışlar. Zarfın içindeki pusuladan bir tanesinde sorun varmış ama diğerlerinde bir şey yokmuş... Böyle bir şey olur muymuş (!)

Ve birisi de hikaye uydurmuş, herkes de bunu örnek veriyor:

Bir kadın dördüz doğurmuş, çocukların babası "Bunların 3'ü benim ama 1 tanesi benim değil." diyormuş (!) Şimdi bunu örnek veriyorlar, akıllarınca dalga geçiyorlar.

Arkadaşlar, siz olayı anlamamışsınız. Bunun zarfla veya zarfın içindekilerle bir alakası yok. YSK kararının gerekçelerini bilmeden sallıyorsunuz, kusura bakmayın.

YSK'nın seçimi iptal etmesinin 2 tane BAŞ SEBEBİ var.

1) İstanbul seçimlerinde görev yapmış 6.644 sandık kurulu başkanı ve 13.098 sandık kurulu üyesi, kanunen belirlenen şartlara sahip değil. Hatta bunların içindeki 2 bin 58 işsiz vatandaş, sandık başkanı veya üyesi yapılmış.

Sizin çok sevdiğiniz örnekle izah edeyim, çocuklar doğmuş ama ehil olmayan kişiler doğurtmuş. Ebe bile değillermiş. Bu yüzden çocuklar sakat doğmuş.

2) Diğer usulsüzlük ise oy sayım ve döküm cetvellerine ilişkin. Toplam 31.280 sandıktaki oy sayım ve döküm cetvellerinin:

● 5.388 tanesi mühürsüz
● 694 tanesi imzasız
● 214 adedi boş
● 498 adedi eksik
● 919 adedinde rakam belirtilmemiş
●1.135 adetinde sayı eksikliği var.

Yani, tüm sandık kurulu üyeleri tarafından imzalanan ve mühürlenen oy sayım/döküm cetvelleri uçmuş, yerlerine de derme çatma bir şeyler konmuş. Peki bunların asılları nerede? Bilmem... Onu da en çok feryat edenlere, ortalığı karıştıranlara soracaksınız.

Bunu da o çok sevdiğiniz örnekle anlatayım, belki daha iyi anlarsınız:

Çocuklar doğmuş ama doğum raporları kayıp!.. Nüfus Müdürlüğü (yani YSK) da diyor ki:

"Doğum raporları olmayan çocukları nüfusa kaydedemem!.."

Umarım olayı anlatabilmişimdir...

Şimdi dağılabilirsiniz!..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches