inkaya çınar ağacı

mödo
Bursa'nın Osmangazi ilçesi Uludağ yolu üzerinde bulunan İnkaya köyü içerisinde yaklaşık 600 yıl önce filizlenmiş bir çınar ağacı 1991 yılında rahmetli Barış MANÇO'nun bir televizyon programında bu çınarı konu alması sonucu ilgileri üzerine çekmiştir. Bulunduğu köyle aynı ismi taşıyan İnkaya Tarihi Çınar Ağacı bugün yerli ve yabancı bir çok turistin uğrak yeri haline gelmiştir. Doğu Çınarı ismi ile de anılmaktadır.
İnkaya Tarihi Çınar Ağacı ana gövde genişliği yaklaşık 3 metre ve gövde çevresi 9,2 metredir. 13 ana kola sahiptir. Bu kolların kalınlığı 3-4 metreyi bulabilmektedir. Türkiye'nin en yaşlı ağaçlarında biridir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches