doğu perinçek'in ermeni soykırımını yalanlaması

axit
13 yıl önce bugün: İsviçre'de, Ermeni çevrelerinin soykırım iddiasının inkarını suç sayan yasayı ihlal ettiği gerekçesiyle yargılanan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, para cezasına çarptırıldı.
.
Olaylar o dönemin İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in 16 Aralık 2003 tarihinde trollük amaçlı ziyaret ettiği İsviçre'nin Lozan kentinde bir basın toplantısı düzenleyerek Almanca ve Türkçe olarak sözde Ermeni soykırımı iddialarını yalanlaması ile başlar. 2003 yılında sözde soykırımı tanımış olan İsviçre'de soykırımı yalanlamak artık suç sayılmaktadır. Bu sebeple Perinçek'in açıklamalarından tetiklenen İsviçre Ermenistan Derneği, Perinçek hakkında suç duyurusunda bulunur. 22 Temmuz 2005'te geniş bir heyetle tekrar İsviçre'ye giden Perinçek, bu iddiaların palavra olduğunu tekrar yineler. Ertesi gün kapısına polisler dayanan Perinçek, apar topar savcılığa götürülür. Sabah kahvaltıda avuç avuç yürek yemiş olan Perinçek burada da sözünden dönmez, soykırım iddialarının yalanlanmasını suç sayarak hata yaptıklarını söyler.

Olaydan bir hafta sonra İsviçre Halk Partisi genel başkanı, 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan meclis kararının hatalı olduğunu bildirir ve ortalık karışır. 18 Eylül'de yargılanması için tekrar mahkemeye çağırılan Perinçek, sorgu hakimi tarafından 3 saat sorgulanır. Burada yine soykırımın asla yaşanmadığını, kendisinin dünyanın en büyük uluslararası yalanıyla mücadele ettiğini belirtir. Perinçek'in meşhur 32. gün programındaki performansından da bildiğimiz tartışma ahlakı ve karşı konulamaz ikna kabiliyeti sayesinde hakim, Perinçek'in soykırım iddialarını yalanlamasını ifade özgürlüğü sayarak davayı kapatır.
Ancak tahmin ettiğiniz gibi, Ermeni lobileri bu karardan memnun kalmaz. Lobilerin baskısı ile davayı kapatan hakim R yaparak dosyayı tekrar açar. 9 Mart 2007'de Perinçek reis, duruşmaya üzerinde comic sans fontu ve büyük punto ile "%100 YERLİ ve MİLLİ ECDAD GERÇEKLERİ" yazan bir kutu içinde tam 90 kilo ağırlığında belge ile gider. Kendisini efsolardan efso bir performansla savunmasına rağmen baskı altındaki hakim tarafından suçlu bulunur; hapis ve para cezasına çarptırılır...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches